IŞJ Gorj organizează concurs de suplinire

Candidaţii care au obţinut note sub 5.00 la concursul din iulie vor mai avea o şansă să ocupe un post de suplinitori în urma concursului ce se va desfăşura pe data de 6 august. Aceştia vor concura pe posturile rămase libere în urma şedinţelor publice de repartizare pentru suplinitori.

Deşi sunt peste 120 de locuri neocupate, acestea riscă să rămână şi de această dată neocupate, dat fiind faptul că sunt incomplete şi se află la o distanţă foarte mare de oraş. Mulţi candidaţi care au obţinut în urma examenului de titularizare pur şi simplu au refuzat să le ocupe din cauza distanţei. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, pe 6 august se va susţine examen pentru disciplinele fizică, chimie, muzică, desen, maiştri, alimentaţie publică sau kinetoterapie. Cei care nu au susţinut probele practice sau au fost respinşi în urma susţinerii acestora în zilele de 9 şi 12 iulie vor mai trece prin aceste probe în ziua de 5 august. Rezultatele vor fi afişate pe 7august, urmând ca în perioada 7-9 august să fie depuse şi analizate eventualele contestaţii.

Posturi în baza notelor din anii precedenţi

Tot în această săptămână, mai exact în zilele de 3 şi 4 august se vor ocupa şi posturile netitularizabile rămase vacante la nivelul judeţului prin detaşare în interesul învăţământului. „Se vor ocupa posturile rămase vacante de către cadre didactice prin detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată şi detaşare la cerere şi de către cadre didactice  calificate prin suplinire”, spune Ion Istfan, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj. pentru a trece prin această etapă, candidaţii care s-au înscris la concurs în perioada 14-25 iunie vor trebui să revalideze fişele de înscriere prin semnătură. Tot în aceste zile profesorii se vor putea prezenta la sediul IŞJ Gorj pentru a solicita un post în baza rezultatelor din anii 2009 şi 2008.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: