Istoria mănăstirii Lainici, într-un reportaj marca Gorj TV

Emisiunea ”Cine a fost odată-n Gorj” difuzată astăzi la Gorj Tv, cu începere de la ora 19.00, are două subiecte care să stârnească atenţia telespectatorilor. Unul destinat celor două veacuri de istorie ale Mânăstirii Lainici, iar celălalt actualităţii, desfăşurarea ediţiei a XXVI- a Simpozionului ”Gorjul- vatră de istorie românească”, manifestare ce reuneşte în fiecare an toţi profesorii de istorie şi autorii de carte documentară.

Reportajul despre Mânăstirea Lainici vine în continuarea emisiunii despre Mânăstirea Vișina. Lăcaşul de cult din Defileul Jiului a apărut pe locul a două schituri mai vechi, unul datând din secolul al XIV-lea, iar celălalt din secolul al XVIII-lea. Telespectatorul va putea să afle momente importante din istoria mânăstirii cum ar fi distrugerile cele mai importante dar şi etapele de reconstrucție. O trecere în revistă a istoriei mânăstirii o face şi profesorul Gheorghe Golea, fost inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Așa cum și-a obișnuit telespectatorii, emisiunea ”Cine a fost odată-n Gorj” prezintă și evenimentele de actualitate din cadrul activității muzei Clio. La 18 mai 2011 s-a desfășurat o nouă ediție a Simpozionului ”Gorjul-vatră de istorie românească”, manifestare dedicată în acest an celor 190 de ani de la Revoluția de la 1821. Organizatorii Simpozionului care se desfășoară de mai bine de un sfert de secol în Gorj sunt Societatea de Științe Istorice, filiala Gorj, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” și Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Cornel SOMACU

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: