ISU Gorj a dezbătut ieri problema inundaţiilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj s-a întrunit ieri la Instituția Prefectului pentru a pune pe tapet principalele probleme care pot apărea în această perioadă. În fapt, inundațiile sunt cele care au băgat primarii și autoritățile locale în sperieți. S-au discutat măsuri de evitare iar la final a avut loc o expoziție de tehnică de salvare chiar în Piața Prefecturii. Primarul din Bălești a fost și el invitat la ședință pentru a spune problemele cu care se confruntă.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au avut parte ieri de o informare cu privire la fenomenele ce pot apărea în următoarea perioadă ca urmare a topirii zăpezilor. Liviu Dumitrașcu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, a vorbit și despre activitatea SMURD din ultima perioadă. ”De când a fost  înființat serviciul de urgență SMURD au avut loc peste 200 de misiuni de salvare, au fost ajutate 200 de persoane dintre care 30 de copii. În ceea ce privește riscul de inundații, în Gorj sunt 28 de localități cu risc printre care Bălești, Bustuchin, Motru”, a declarat Liviu Dumitrașcu, șeful ISU Gorj.

Inundații

Prezent la ședința ordinară a comitetului, primarul comunei Bălești, Aristică Paicu, le-a povestit celor prezenți riscurile din comuna sa dar și ce măsuri ar mai trebui luate  ”Eu am în comuna mea patru zone cu risc de inundații. Este vorba de satul Rasova, Ceauru și Tămășești. Aici am remediat problemele pentru că de fiecare dată când ploua mai abundent aveam gospodării inundate. Însă, probleme mai deosebite sunt în satul de strămutați Corneștii Noi. Aici, cei din minerit nu au finalizat investițiile și oamenii au mari probleme. Vreau să am o discuție cu șefii din minerit să vedem cum găsim o rezolvare”, a declarat Aristică Paicu, primarul din Bălești.

EXPOZIȚIE

Cu această ocazie, ISU Gorj a marcat și Ziua Protecției Civile prin amplasarea unui cort și a unei expoziții de tehnică de  intervenție în situații de urgență în Piața Prefecturii. ”Colegii mei de la Serviciul Mobil Reanimare-Descarcerare au prezentat trecătorilor măsuri de acordare a primului ajutor și au împărțit pliante cu privire la semnificația acestei zile”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. În Piața Prefecturii au fost prezentate o mașină de intervenție a pompierilor și un echipaj SMURD.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: