ITM Gorj: Contractele au expirat, CEO trebuie să depună CCM!

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, a declarat ieri că în acest moment contractele de muncă ale salariaţilor CEO sunt expirate şi că trebuie să depună cât mai repede contractul colectiv de muncă. Excepţie face Sucursala Rovinari, unde CCM expiră pe 31 martie.

Comisia formată din lideri de sindicat şi reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia revine astăzi la masa negocierilor pentru un contract colectiv de muncă în companie. Discuţiile trebuie accelerate, recomandă inspectorul şef de la ITM Gorj, George Romanescu. „Până la acest moment nu a fost depus nimic la ITM. Din informaţiile pe care le am contractul fostei SNLO a expirat, cel de la Turceni a expirat, iar cel la Rovinari a fost prelungit cu un act adiţional până la 31 martie. Oricum, în cel mai scurt timp trebuie înregistrat noul contract“, a declarat Romanescu.

Şeful ITM Gorj a mai spus că a avut o discuţie cu Ion Răuţ, directorul pe Resurse Umane de la CEO, care i-a spus că discuţiile sunt pe final. „Am vorbit şi cu domnul director Ion Răuţ şi mi-a spus că în cel mai scurt timp se va semna contractul colectiv de muncă“, a declarat George Romanescu.

Întrebat dacă administraţia mai poate tergiversa pentru încă o lună, aşa cum se anunţase, Romanescu a dat de înţeles că nu. „În cel mai scurt timp trebuie înregistrat“, a spus acesta. Directorul Ion Răuţ a anunţat că negocierile vor fi finalizate până la sfârşitul lunii ianuarie.

COMISII ŞI DISCUŢII

Din data de 3 ianuarie, o comisie restrânsă formată din zece membri, sindicalişti şi reprezentanţi CEO, a discutat pe marginea unui buget al companiei pentru a găsit soluţii pentru păstrarea facilităţilor salariaţilor. Potrivit unor surse, nu s-a luat nicio decizie concretă. Discuţiile vor începe din nou astăzi.

SALARII

Dacă sindicatele au reuşit să păstreze cele câteva zeci de sporuri ale minerilor şi energeticienilor sau dacă au fost adăugate altele nu ştim, dar un lucru e cert: majorarea fondului de salarii se va face cu doar trei procente, cum a stabilit premierul Victor Ponta.

BUGET

Negocierile stau în loc pentru că CEO nu poate prezenta un buget care să fie aprobat la Bucureşti. Până la bani de salarii, compania trebuie să găsească bani pentru cumpărarea de certificate verzi. Laurenţiu Ciurel anunţa acum două luni că în 2012 CEO va avea un profit de circa 2000 de miliarde de lei vechi. Între timp, Uniunea Europeană ne obligă să plătim poluarea, adică certificatele verzi, iar pentru CE Oltenia înseamnă 7000 de miliarde.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: