Primul partid reclamat la BEJ Gorj. Motivul!

Prima reclamație la Biroul Electoral Județean Gorj vizează Partidul Mișcarea Populară. Un târgujian a sesizat, prin poșta electronică, că bannerele PMP Gorj sunt încă instalate pe stâlpi, deși acestea ar fi trebuit îndepărtate înainte de începerea campaniei electorale. Mai mult, a fost incriminat și afișajul electoral.

Potrivit sesizării, „pe strada Victoriei, precum și la Țânțăreni, pe strada Tudor Vladimirescu și la Brănești, pe drumul european, se află amplasate din data de 04.11.2020 afișe cu candidații Partidului Mișcarea Populară la Senat și la Camera Deputaților, iar conform prevederilor legale, acestea nu pot fi amplasate decât în spațiile special amenajate de către primari, iar afișele electorale nu conțin codul mandatarului financiar inscripționat pe acestea”.

Analizând fotografiile trimise, BEJ Gorj a constatat că afișele reclamate sunt, de fapt, materiale de propagandă electorală utilizate în precampanie.

Cât privește bannerele electorale, „petentul nu a adus nicio dovadă în susținerea celor declarate și nici nu a indicat o locație exactă unde să poată fi identificat un astfel de banner”.

Prin urmare, BEJ Gorj a respins, ca neîntemeiată, sesizarea formulată de bărbatul din Târgu Jiu. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la data afișării (9 noiembrie).

În altă ordine de idei, Biroul Electoral Județean atrage atenția că „pe un panou electoral, fiecare competitor electoral poate aplica numai două afișe electorale, iar afișajul electoral, în alte locuri decât în cele special stabilite în acest scop, prin dispoziție, de către primarii unităților administrativ-teritoriale, este interzis”.

Vizualizări: 2,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: