USR a cerut la Comisia Europeană planul de restructuare a CE Oltenia. Miruță, atac dur la PNL!

Președintele USR Gorj, Radu Miruță, acuză PNL că “este cel care poartă steagul cu datul oamenilor afară”, făcând referire la planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care va rămâne cu 4.400 de salariați din cei peste 12 mii pe care îi are acum.

Miruță spune că europarlamentarii USR-PLUS au cerut la Comisia Europeană planul de restructurare a CE Oltenia, dar nu au primit încă răspuns: “Noi am depus o cerere la Comisia Europeană pentru a primi acest plan de restructurare. Nu știu exact care este termenul de răspuns și care este procedura de răspuns la această solicitare oficială transmisă prin europarlamentarii USR-PLUS. Până în acest moment nu am primit acest răspuns”.

Radu Miruță, candidat la Camera Deputaților pentru alegerile din 6 decembrie, acuză PNL și PSD pentru situația în care a ajuns Complexul Energetic Oltenia: “Vreau să văd acum cine dorește să mai închidă mineritul, pentru că guvernarea este a PNL, rezultatul în care a ajuns Complexul Energetic Oltenia până acum doi ani este al PSD. Ei tot încercau să spună în spațiul public că ăia de la USR sunt împotriva cărbunelui. Nu a spus nimeni niciodată de la USR așa ceva, cei de la USR sunt puțin mai responsabili decât politicienii aceștia din Gorj, ne uităm la problemă așa cum arată, nu cum am vrea noi să arate”.

Mai mult, Radu Miruță acuză liberalii că ei sunt care dau oamenii afară, circulând informația că societatea energetică va rămâne cu o treime din salariații actuali. “Văd acum că PNL este cel care poartă steagul cu datul oamenilor afară, văd că PNL este cel care folosește cuvinte din acestea, plan de restructurare. Se aștepta cineva ca un plan de restrucutare să facă angajări? Nu se aștepta nimeni, pentru că însăși denumirea lui este de restructurare, doar că politicieni iresponsabili trag așa câte o gură de aer dintr-o pungă și încearcă să trăiască cu acest aer pe care-l absorb din pungă până după alegeri”, a spus Radu Miruță la Interviurile Infinit FM.

Miruță a spus care este planul USR pentru Complexul Energetic Oltenia: “Abordarea este de a eficientiza ce se poate eficientiza din această activitate de minerit. Merele stricate trebuie scoase din acest coș și lăsate merele bune, pentru a putea mânca din merele bune. Programul nostru pe energie este de a ne folosi la maximă capacitate de aceste fonduri europene, de banii din Fondul pentru Tranziție Justă”.

Vizualizări: 3,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: