Jale pe la PDL Gorj

Dacă în 2008 filiala era considerată revelaţia judeţului, reuşind să obţină pentru prima dată doi deputaţi şi un senator, acum PDL Gorj este în postura de a se recunoaşte cel puţin învinsă, dacă nu şi umilită, după scrutinul de duminică.

Liderul filialei, încă senatorul Ion Ruşeţ se limitează la a declara că respectă votul gorjenilor, deşi recunoaşte că se miră de procentele mici din dreptul său. L-a învins fără drept de apel Dian Popescu şi chiar şi Tudor Barbu de la PPDD a ajuns să obţină mai multe voturi decât Ruşeţ prin localităţi prin care nu a trecut niciodată.

„Gorjenii au ales, iar votul lor trebuie respectat. Îi felicit pe câştigători, în special pe Dian Popescu, care a închis în mod surprinzător colegiul. Sunt dezamăgit de scorul obţinut, dar asta e viaţa. Înfrângerea se digeră greu”, spune Ruşeţ, care declară că nu se gândeşte la o eventuală demisie acum „la cald”. Liderul PDL Gorj spune că vrea o perioadă de reflecţie şi de abia apoi va decide ce va face, o perioadă de reflecţie trecând şi după alegerile din vară…

Celălalt parlamentar al filialei, deputatul Constantin Severus Militaru, a pierdut şi el fără drept de apel un mandat pe care în urmă cu patru ani îl câştiga „la mustaţă”. Chiar dacă în timpul mandatului a fost un parlamentar activ, care i-a ajutat pe primarii din colegiu, acum alegătorii l-au sancţionat dur pe încă deputatul Militaru, căruia îi vine foarte greu să comenteze ceea ce s-a întâmplat pe colegiul său. „Nu am ce comentarii să fac, cred că aşa e cel mai bine, acum la cald. Sunt multe lucruri de analizat, de discutat, aşa a vrut poporul, eu ce să mai spun?”, declara ieri Militaru, care aşteaptă analizele pe care partidul le va face zilele următoare la Bucureşti pentru a vedea dacă se retrage din vreo funcţie deţinută în partid, aşa cum a făcut Cezar Preda, la Buzău, de exemplu.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: