Jandarmii păzesc tipografia unde se realizează buletinele de vot

Societatea care tipăreşte buletinele de vot necesare la alegerile din 30 noiembrie este sub paza strictă a jandarmilor până la sfârşitul lunii. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a comunicat că lucrurile vor rămâne neschimbate în următoarele aproximativ două săptămâni, până când buletinele de vot vor fi distribuite la secţiile electorale din teritoriu.

„Astfel accesul publicului în Tipografia Tg-Jiu va fi limitat, în această perioadă în locurile unde se vor tipări şi depozita buletinele de vot pentru judeţul Gorj. Efectivele destinate pentru executarea misiunii de pază şi protecţie la tipografia Tg-Jiu vor manifesta solicitudine faţă de persoanele care se prezintă la Tipografie, precum şi faţă de angajaţii angrenaţi în procesul tipăririi buletinelor de vot, atât la intrarea cât şi la ieşirea din sediul instituţiei, pentru a preîntâmpina orice fel de eveniment. Programul de lucru pentru tipărirea buletinelor de vot este non stop”, menţionează jandarmii într-un comunicat de presă.

La nivelul judeţului alegerile generale presupun folosirea a circa 680.000 de buletine de vot, tipărirea acestora necesitând 20 de tone de hârtie. Buletinele de vot pentru colegiile 1 şi 2 Senat şi colegiile 1, 3 şi 4 Camera Deputaţilor au câte opt pagini fiecare, iar cele pentru colegiile 2, 5 şi 6 - Camera Deputaţilor, câte 12 pagini. În urma tragerii la sorţi, candidaţii PD-L sunt ocupanţii locului I pe buletinele de vot, urmaţi de cei ai PNL, Alianţei PSD+PC, PRM, UDMR, PNG-CD, PPPS şi PSR, ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, pe locul 27 situându-se singurul candidat gorjean independent, respectiv fostul primar din Novaci, Ion Chiriac.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: