Jiul Rovinari are un boxer calificat la Cupa Mondială

Clubul Sportiv Jiul Rovinari a reuşit să obţină rezultate bune la Cupa României pentru tineret, competiţie care a a avut loc la Brăila. Unul dintre cei mai buni sportivi ai clubului, Ianis Deaconu, a reuşit să se claseze pe locul I şi va reprezenta România la Cupa Mondială.

Sportivii de performanţă ai clubului Jiul Rovinari s-au deplasat la finalul săptămânii trecute la Brăila, acolo unde au avut loc meciurile din Cupa României la box masculin pentru tineret, competiţie organizată de Clubul Sportiv Municipal Brăila în colaborare cu Federaţia Română de Box.

Cupa României la box pentru tineret a fost organizată cu scopul verificării stadiului de pregătire al sportivilor în vederea abordării anului competiţional 2021 şi completării lotului naţional de tineret. Clubul din Rovinari a fost reprezentat de mai mulţi sportivi, performanţa cea mai notabilă fiind a boxerului Ianis Deaconu, cel care s-a calificat după obţinerea locului I la categoria 69 Kg, la Cupa Mondială. „Orașul Rovinari va fi prezent la Campionatul Mondial de Box, ce va avea loc în luna aprilie, a acestui an, în Polonia. Confirmarea potențialului pugiliștilor de la clubul rovinărean de box a venit în cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială, ce au loc la Brăila. Pugilistul Ianis Deaconu a obținut medalia de aur la categoria 69 kg și s-a calificat pentru Campionatul Mondial, în timp ce, sportivii Orlando Florian, categoria 57 kg, și Flavius Gurincu, la +91 kg, au obținut medalii de bronz. Felicitări maestrului Marius Nicu şi recunoștință eternă, tatălui meu, Dorin Filip, cel care a crezut în capacitatea tinerilor din Rovinari, punând bazele clublui care, în curând, ne va pune pe harta boxului mondial”, a informat primarul oraşului Rovinari, Robert Filip, mândru de performaţele sportivilor clubului primăriei, care sunt pregătiţi de antrenorul Marius Nicu.

În ultima zi a competiţiei tânărul Andrei Mustăți a luptat şi el pentru încă un loc la Cupa Mondială, el reuşind să ocupe locul 2 la categoria 64 de Kg, după ce a dat piept în finală cu Doruleţ Ţiu de la clubul Dinamo București.

Galerie foto


Vizualizări: 2,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: