Joc dificil şi important cu Steaua

Energia Pandurii va avea un program mai alert în această săptămână cu trei jocuri dificile pe parcursul a doar şapte zile. După ce au trecut cu bine de deplasarea de la Timişoara unde au reuşit o victorie importantă, jucătorii lui Vasila Stângă primesc azi vizita Stelei iar în weekend vor avea din nou o deplasare destul de lungă, la Medgidia pentru jocul cu CSM. Federaţia a comprimat la maxim campionatul pentru a da apoi aproape o lună de pauză jucătorilor, aspect care îi nemulţumeşte pe antrenorii echipelor din prima ligă, Vasile Stângă protestând chiar din acest motiv.

Victoria din meciul cu Poli Timişoara este considerată a fi una de moral pentru echipă de antrenorul Vasile Stângă. În perspectiva jocului de azi cu Steaua, Energia vine cu un moral bun după o victorie în deplasare, acum tehnicianul fiind de părere că echipa a trecut şi peste oboseala cauzată de drumurile lungi dar şi peste perioada de convalescenţă după epidemia de gripă. Punctele obţinute în această deplasare sunt şi acestea importante prin prisma faptului că au fost luate unei echipe aflate în aceeaşi zonă a clasamentului şi vor fi importante în vederea atingerii obiectivului propus pentru acest sezon. „Sperăm să trecem peste oboseala care iar s-a acumulat şi să abordăm următorul meci aşa cum se cuvine. Îi simt mult mai oboşiţi uneori la antrenamente şi îmi dau seama de acest lucru imediat dar trebuie să treacă peste asta pemtru că e un joc important” a precizat Vasile Stângă înaintea acestui meci pe care îl consideră dificil şi important ca orice meci susţinut în faţa celor de la Steaua cerându-le jucătorilor o mobilizare mai bună pentru această partidă: „Eu nu zic că trebuie să avem putere pentru meciul cu Steaua, şi chiar  trebuie să avem mai multă putere decât Steaua! Şi ei sunt obosiţi după acest campiomat care se joacă în acest ritm infernal dar sper să fim noi mai proaspeţi ca ei.” Conştient că Steua e o echipă mult mai valoroasă decât lotul actual al Energiei, Stângă se bazează totuşi pe grupul unit pe care îl formează jucătorii săi: „Trebuie să arătăm că formăm un grup unitar pentru a compensa diferenţa de valoare dintre cele două loturi. Dacă vom juca cum am jucat cu Reşiţa, nu are chiar cine să ne bată acasă. Este un meci deosebit de special, la care îmi doresc să jucăm la fel cum am făcut-o cu <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Reşiţa. Dacă vom juca aşa, nu au cum să ne bată. Băieţii vor juca fără emoţii, pentru că i-am întâlnit şi în amicale şi ştim ce pot. Va fi un meci puternic, cu miză şi pentru noi şi pentru Steaua. Nu mai au nicio şansă la titlu, o să se lupte să fie pe podium şi să spele ruşinea din meciul cu Dinamo. Ne mulţumim să-i batem la un gol, nu la 12 cum a făcut Dinamo.”

Startul bun al acestui retur îi dă speranţe tehnicianului Energiei care nu crede că echipa sa mai poate pierde acasă şi se gândeşte cu mai mult optimism la viitorul sezon: „Am început bine returul, am câştigat patru meciuri din şase. Sperăm să câştigăm toate meciurilede  acasă, etapa viitoare avem cu Steaua şi de ce nu şi pe cel de la Medgidia. Sper ca la anul să fim o echipă redutabilă, să aducem din vară jucători adevăraţi din ţară şi să fim una dintre echipele din fruntea clasamentului.”

Pentru acest joc, Stângă se bazează şi pe punctele slabe ale adversarului unul dintre acestea fiind inconstanţa dar şi oboseala acumulată de stelişti din cauza programului mult mai încărcat: „Mă bazez pe oboseala lor şi sper să fim peste ei. În meciul cu Dinamo, steliştii au jucat execrabil. Nu le fac nici lor bine intermediarele, au fost solicitaţi şi sper să fie obosiţi. Cine va greşi mai puţin, cine va juca bine în apărare, va câştiga.” Deşi prin prisma poziţiei din clasament Steaua este favorită, Stângă se bazează pe cei mai în formă jucători ai săi pentru a produce din nou o surpriză. Apolzan, Florea, Păiuş au fost remaraţii jocului din etapa trecută şi tehnicianul speră ca ei să aibă evoluţii la fel de bune şi azi. Coelho nu şi-a revenit complet după gripă fiind încă slăbit iar Mazilu este în scădere de formă fiindu-i frică să nu se accidenteze, el fiind afectat şi la meciul cu Timişoara unde a fost foarte bine suplinit de Păiuş.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: