„Jucătorii de la Universitatea au fost gripaţi rău de tot”

Intrat în silenzio stampa de aproximativ o lună, antrenorul Pandurilor a vorbit ieri pentru prima dată presei după greva jucătorilor săi. Sorin Cârţu a explicat care a fost tactica din jocul cu Universitatea şi cum a reuşit să anihileze cei mai buni jucători ai Craiovei. Cârţu nu a fost de acord cu declaraţia lui Adrian Mititelu care a considerat ca fiind anti-joc fotbalul prestat de Pandurii în acest meci, dând exemplu numeroasele faze de poartă ale echipei sale şi faptul că oaspeţii nu s-au dovedit prea des periculoşi în faţa porţii.

Antrenorul echipei Pandurii a vorbit ieri după mai multe săptămâni de linişte, intrând în silenzio după incidentul în care jucătorii de la Pandurii au semnat un tabel în care îşi exprimau dorinţa de a nu mai lucra împreună. Singura excepţie din ultima perioadă când Sorin Cârţu a mai partiicipat la o conferinţă de presă a fost meciul din cupă cu CFR, unde antrenorul principal e obligat să vină la conferinţe conform contractului cu televiziunea care transmite jocul. 

Mulţumit de jocul echipei 

Sorin Cârţu a vorbit presei după mai bine de o lună de tăcere, timp în care a remis doar comunicate oficiale şi scurte declaraţii pe site-ul clubului. Tehnicianul a vorbit azi despre meciul cu Universitatea de ieri felicitând jucătorii pentru modul în care au respectat sarcinile de joc primite la acest meci: „Am jucat bine şi ei au respectat întocmai sarcinile de joc pe care le-am transmis şi merită felicitări. Am mai făcut şi noi câteva greşeli individuale şi le-am dat nişte şanse celor de la Craiova să se apropie de poartă. Dar încă de la pregătirea jocului le-am spus că nu trebuie să ieşim dintr-un anumit plan tactic şi l-au respectat. Am făcut dublaj tot timul la Wobay şi la Costea şi am stabilit să nu-l lăsăm niciodată pe Stoica vină singur şi să creeze superioritate la centrul terenului.”

Craiovenii au ratat un pas spre UEFA 

Cârţu a mai precizat că finanţatorul Craiovei trebuie să vadă care sunt problemele echipei sale, apreciind ironic că jucătorii Craiovei au fost „gripaţi” la acest joc: „Mititelu a fost supărat după meci când spunea că am făcut anti-joc dar trebuie să fie realist şi să vadă că jucătorii de la Universitatea au fost gripaţi rău de tot. Ei ar trebui să-şi facă nişte polidine după meciul ăsta că au gripa pe ei. Cum s-au prezentat la jocul acesta nici nu puteau să aibă pretenţii mari, dar el e supărat ca oricem om că au pierdut o şansă mare de a merge în UEFA. Dacă ar fi bătut la Târgu Jiu şi la programul pe care-l au puteau să-şi asigure un loc de cupe europene. Se vede că de câte ori au pus presiune pe jucători, atunci când le-au trebuit puncte, au avut probleme.” Tehnicianul pandurilor s-a arătat nemulţumit şi de anumite reproşuri venite dinspre Universitatea referitor la pierderea şanselor de a merge în Europa la Târgu Jiu. „Eu sunt antrenor ca să obţin victorii cu echipa la care lucrez. Nu mă interesează ce spun cei de la Craiova despre mine. Dacă vor în Europa de ce nu au bătut pe Timişoara, Braşov sau Urziceni şi acum mergeau în Europa. Nu la Târgu Jiu au pierdut ei Europa ci acasă, când au jucat cu Urziceni sau când au pierdut la Timişoara. Acolo de ce nu au luat punctele?” s-a întrebat antrenorul Cârţu. 
Sorin Cârţu a convocat ieri lotul pentru jocul cu FC Vaslui din etapa viitoare, aceştia intrând în cantonament la Hotel Sport, azi echipa urmând să plece spre Vaslui pentru meciul de miercuri.


Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: