Jucătorii vedetă de la handbal au obosit

Energia pare să fie pe drumul cel bun după ultimele turnee de verificare, eşecurile din meciurile cu Minaur şi UCM Reşiţa nefiind îngrijorătoare în opinia lui Vasile Stângă. Totuşi unele probleme medicale sau în ceea ce priveşte oboseala acumulată de unii dintre handbalişti îi dau de gândit antrenorului care şi-a format o idee asupra jucătorilor cu care va aborda noul sezon, fiind posibil ca până la debut să mai fie achiziţionat un tânăr ce a fost testat la ultimul turneu. Între timp conducerea a găsit o soluţie de a-l plasa pe Mazilu care va merge la Minaur unde va fi coleg cu un alt fost „pandur”, Vali Popescu.

Unul dintre jucătorii de bază pentru Vasile Stângă, recent transferatul Sandu Iacob, acuză unele probleme medicale după cele două turnee. „Sandu Iacob are o problemă la spate, I s-a blocat spatele dar nu e problemă atât de gravă, aşa i se întâmplă lui odată pe an. S-a văzut şi lipsa lui, e un jucător de atac – apărare, de faza a doua. Cu el în teren echipa poate să arate altfel”, a comentat Stângă evoluţia mai slabă de la ultimul turneu a lui Iacob.

Savenco şi Novanc sunt obosiţi

Probleme cu oboseala au şi cei doi ex-stelişti transferaţi de Energia, Savenco şi Novanc, fiind folosiţi aproape meci de meci. „Savenco a ieşit la testele fizice foarte obosit, a alergat foarte mult în cantonament şi cred că trebuie să o las mai moale cu el. A ratat foarte mult la turneu, a ratat nişte ocazii care erau poate decisive pentru noi. Novanc e foarte obosit şi el, îl dor toate dar nu e o problemă de adaptare, el a jucat foarte bine în Serbia, e doar oboseala acumulată”, a explicat Stângă problemele cu care se confruntă unii jucători pe care se va baza în noul sezon. Florea, Kukrika, Humberto, Iacob, Vukas şi Novanc sunt jucătorii evidenţiaţi de tehnicianul Energiei care consideră că va avea o echipă competitivă. Probleme mai are încă  la linia de nouă metri, mai ales că tactica echipei va fi apărare, contraatac şi faza a doua după cum a precizat antrenorul.

Criciotoiu şi Păiuş mai au de muncit

Probleme de alt gen au mai tinerii jucători din lot, Criciotoiu şi Păiuş cu care Stângă mai are discuţii şi crede că se vor remedia. Component al lotului naţional de tineret, Criciotoiu nu are încă toate vitezele bine „setate”, tehnicianul cerându-i să se schimbe. „Cu Criciotoiu am avut o discuţie serioasă, a venit de la lotul de tineret visător. Trebuie să schimbe viteza, aruncarea la poartă, mişcarea în teren, să schimbe tot”, a spus Stângă care mai are o problemă asemănătoare cu Păiuş: „Păiuş e un tip labil. Când nu mai ştie pe unde e în teren îl chem deja, hai la schimb. Când e vână îl las să joace”.

Mazilu la Minaur, Cărăgui aşteaptă acordul conducerii

După ce s-a renunţat la unul dintre jucătorii care nu mai intra în vederea antrenorului, Vali Popescu fiind transferat la Minaur, la turneul recent încheiat s-a ajuns la un acord şi pentru transferul lui Mazilu la acelaşi club pentru a putea juca cât mai mult, la Energia acesta având statut de rezervă. De asemenea, un tânăr de perspectivă, gorjeanul Alin Cărăgui de 23 de ani, ultima dată jucător de bază la Romvag Caracal, ar putea fi şi el transferat la Energia. „Depinde de conducere. Nu poate să fie un jucător de campionat. Dacă vrea conducerea să-l ţinem să-l formăm ca jucător nu am nimic împotrivă”, a spus Stângă referitor la tânărul handbalist din Rovinari.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: