Judecată pentru că şi-a ucis concubinul

Femeia de 44 de ani din Bâlteni care în prima noapte de noiembrie de anul trecut şi-a omorât concubinul cu o lovitură de cuţit va fi judecată pentru omor, după ce procurorii au finalizat ancheta în dosarul său.

Investigaţiile criminaliştilor arată că Florica Berlea este cea care i-a curmat viaţa fostului său concubin, deşi cadavrul bărbatului a fost descoperit la câţiva zeci de metri de locuinţa în care s-a produs crima, locuinţă în care se afla împreună cu femeia. Alături de ei mai era încă un bărbat,proprietarul casei şi concubin al „femeii fatale”, toţi trei uitându-se la un meci de fotbal. Culmea este că în plină noapte concubinul a plecat după ţigări la magazin, iar după ce a revenit acasă  l-a găsit într-o baltă de sânge pe bărbatul care rămăsese acasă cu iubita sa.

         „Între orele 1,20 -1,45, P.G. a plecat să cumpere ţigări de la un cafe-bar aflat pe DE 79, aspect ce rezultă din vizionarea înregistrărilor de pe sistemul video cu circuit închis al Primăriei Bîlteni. În această perioadă de timp, între inculpată şi victima S.V. au intervenit discuţii contradictorii, prilej cu care inculpata Berlea Florica a aplicat victimei Stan Velian o lovitură cu cuţitul în zona pectorală stângă, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă în cavitatea toracică, cu interesarea cordului şi a plămânului stâng, ce a avut ca urmare decesul victimei. La revenirea în locuinţă, P.G. a găsit-o pe inculpată stând pe patul de la intrarea în cameră, având în mână cuţitul pe lama căruia se observa sânge iar victima se afla lângă sobă, în picioare, însă imediat s-a prăbuşit la podea. Inculpata a aruncat cuţitul într-o cutie de carton aflată sub masa de lângă fereastră şi a spus concubinului său că a tăiat victima cu cuţitul. Ulterior, victima a fost transportată de cei doi în marginea drumului comunal, în dreptul imobilului aparţinând unei alte persoane, după care au rugat pe alţi cetăţeni să apeleze serviciul unic de urgenţă, <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />112”, menţionează procurorii în ancheta lor.

         Florica Berlea şi-a recunoscut faptele după ce iniţial a spus că nu ştie cum a murit fostul său concubin. Ea a fost încătuşată de poliţişti imediat după producerea nenorocirii, ulterior instanţele de judecată prelungindu-i de fiecare dată mandatul de arestare preventivă. Ea riscă să stea după gratii două decenii dacă va fi găsită vinovată de faptele de care este acuzată. Cu câţiva ani în urmă ea l-ar fi înjunghiat şi pe fratele celui pe care l-a omorât în luna noiembrie, bărbatul respectiv menţionând că i-a fost milă de ea şi nu a depus la vremea respectivă plângere la Poliţie. El nu s-a adresat poliţiştilor la insistenţele fratelui său, care o iubea atunci pe Florica, ulterior dovedindu-se din nou cât de reală este vechea zicală conform căreia „pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti”.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: