Judecător recuzat pentru un cazan de țuică

Situație inedită ieri la unul dintre procesele pe care fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, le are pe rolul Tribunalului Gorj. Acesta a cerut recuzarea judecătorului Dumitru Păsărin pe motiv că, anul trecut, magistratul i-ar fi cerut ajutorul pentru a cumpăra din cartierul Meteor un cazan de țuică, lucru negat categoric de președintele completului de judecată. Cererea formulată de „Obama” de Meteor a rămas în așteptarea unui răspuns, răspuns care poate fi însă intuit de pe acum.

Constantin Ninel Potârcă a avut ieri două procese pe rolul Tribunalului Gorj, unul în care este judecat pentru evaziunea fiscală de vreun milion de euro pentru care tot cerea anul trecut să fie trimis în judecată și altul în care este acuzat de dare de mită, în procesul cu lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu. Judecătorul Dumitru Păsărin este cel care trebuie să împartă dreptatea pentru fostul prezidențiabil, magistratul fiind cel care a dispus arestul preventiv sau arestul la domiciliu pentru Potârcă, măsuri care, evident, nu au fost pe placul fostului prezidențiabil. La termenul de ieri, Păsărin s-a trezit mai întâi cu o cerere de abținere formulată de Potârcă, prin care acesta îi cerea să se abțină în a judeca dosarul său, lucru cu care magistratul nu a fost de acord. Potârcă a invocat o presupusă discuție pe care, în prezența unui alt locuitor din Meteor, ar fi avut-o cu judecătorul „la colțul Tribunalului” și în care magistratul era interesat de procurarea unui cazan de țuică. Dumitru Păsărin a fost surprins de cele spuse de cel care, puțin mai târziu, avea să ceară recuzarea sa, judecătorul negând orice interes din partea sa pentru un astfel de cazan de țuică. Potârcă a rămas însă ferm pe poziție și a spus că poate să aducă mai mulți martori din Meteor, care să susțină că judecătorul a fost acolo pentru a se interesa de cazanul cu pricina, magistratului nevenindu-i să-i creadă ce aude.

Vrea la cimitir!

Discuția privind cazanul s-a finalizat prin precizarea de către judecător a faptului că are acasă două cazane de țuică, nu unul, și că niciunul dintre ele nu provine din Meteor. Unul este moștenire din familie, iar altul este procurat din județul Olt, Potârcă susținând în continuare că are dreptate și că poate dovedi cu martori din Meteor că lucrurile stau așa cum spune ele.

Cererea de recuzare a rămas în discuție la instanță, la ea ajungându-se, de fapt, după ce, la începutul ședinței, Potârcă depusese o cerere prin care solicita să i se permită să meargă la cimitir. Nu precizase o dată anume în care dorește acest lucru, motiv pentru care judecătorul de caz i-a cerut să refacă cererea și să scrie clar o dată în care dorește deplasarea la cimitir, Potârcă menționând că ar dori ca săptămânal să se poată deplasa la cimitirul municipal.  El a formulat solicitarea respectivă în contextul în care este în arest la domiciliu, în cele din urmă rămânând să depună la instanță o nouă solicitare, în care să precizeze zilele în care dorește să treacă pe la cimitir. Până acum judecătorul Dumitru Păsărin i-a permis acestuia doar pe 31 martie și 1 aprilie să poată pleca de la domiciliu pentru a merge la Timișoara la un consult medical.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: