Judecătorii au decis soarta Sorinei

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de familia din SUA. Astfel, adopţia rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă. Procurorii au pus la dosar probe conform cărora angajați DGASPC Mehedinți au falsificat acte astfel încât adopția să se poată face pe repede înainte, dar degeaba.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece ordonanţa preşedinţială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din ţară, în SUA, împreună cu familia adoptivă. Câtă vreme adopția a rămas valabilă, este greu de crezut că fetița nu va fi lăsată să plece.

Și procurorul Maria Pițurcă rămâne în funcție. Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat, pentru Mediafax, că Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare a Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, ca să o ducă la familia sa adoptivă. Pițurcă avea mandat doar pentru ridicarea de probe și înscrisuri. Deși o țară întreagă a văzut cum fetița era târâtă pe jos, din punctul de vedere al Inspecției Judiciare nu este nicio problemă.

Vizualizări: 4,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: