Fluerătoru, condamnat definitiv

Fostul lider sindical din minerit, Cristea Fluerătoru, a fost condamnat definitiv miercuri la Curtea de Apel Craiova, într-un dosar de evaziune fiscală. Acesta va sta șapte ani și șase luni în închisoare și deja s-a predat pentru a executa pedeapsa în penitenciarul Târgu Jiu. Fluerătoru are 49 de ani și era până ieri angajat la Complexul Energetic Oltenia, conducător formație de lucru, dar a depus o cerere de suspendare din serviciu.

Fluerătoru a fost și reținut 24 de ore în acest dosar, în decembrie 2015, când a început cercetarea. Acesta ar fi comis evaziune fiscală prin firma Inițiativa Sind.

„Din cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada 2010 – 2012, ar fi evidenţiat, cu intenţie, în contabilitate, un număr de 312 facturi fiscale ce nu reprezintă operaţiuni reale, constând în aprovizionări cu diverse produse de la 51 furnizori fictivi, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat cu suma de 658.277 de lei. De asemenea, în perioada 2010 – 2013, ar fi folosit fără drept şi în interes personal, în mod repetat, suma de 564.655, 24 de lei, rezultată din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi din activitatea desfăşurată de societate în mod curent”, transmitea la acea vreme IPG Gorj. (A.M.)

Vizualizări: 6,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: