Judecătorii i-au dat dreptate degeaba. Fuiorea, tot fără funcţie!

Fostul viceprimar de la Peştişani, Ilie Fuiorea, nu a fost repus în funcţie, deşi a trecut mai bine de o lună de când instanţa a anulat ordinul prefectului prin care acestuia i-a fost încetat mandatul de consilier local, şi implicit de viceprimar. Prefectul a notificat în luna decembrie Consiliul Local Peştişani, printr-o adresă, că ordinul nu mai produce efecte urmare a deciziei magistraţilor de anulare a documentului. Fuiorea spera ca în şedinţa ordinară a Consiliului Local din data de 28 decembrie 2015 să fie repus în funcţia de viceprimar, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Fuiorea spune că nu i-a mai rămas decât să facă plângere penală pe numele prefectului Alin Văcaru şi a primarului din Peștișani, Florin Pavel. "În şedinţă a citit primarul adresa de la Prefect şi consilierii au stabilit să facă adresă către prefect deoarece nu au atribuţii în acest sens consilierii şi domnul prefect să dea ordin de încetare a mandatului actualului vice şi al consilierilor. Au trimis deja adresă, că nu este atributul dumnealor, ci e treaba domnului prefect să facă lumină. Din punctul meu de vedere Consiliul Local are dreptate. Prefectul, cum a emis ordin de încetare pentru mine, la fel se emite ordin de repunere, dar şi de încetare a mandatului actualului viceprimar. Este o tergiversare care nu va mai putea dura prea mult. O să fac plângerea penală pe numele prefectului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, având în vedere că domnul prefect este înalt funcţionar, dar şi pe numele primarului", a declarat Ilie Fuiorea.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj îşi menţin punctul de vedere. Acela că numai Consiliul Local Peștișani îl poate repune în funcţie pe Fuiorea. "Nu am cunoştinţă să ne fi trimis nouă vreo adresă Consiliul Local Peştişani. Ştiu că noi le-am cerut lor să ia măsurile care se impun şi măsurile care se impun sunt faţă de faptul că s-a suspendat ordinul domnului prefect şi ei trebuie să-l repună în funcţie pe domnul Fuiorea, ei au competenţa, nu noi. Instituţia Prefectului, domnul prefect nu are competenţa legală în momentul de faţă să emită un ordin prin care să-l repună în funcţie pe domnul Fuiorea Ilie. Hotărârea judecătorească a suspendat ordinul de încetare a mandatului domnului consilier, drept urmare, ordinul acela nu există în momentul de faţă. Consiliul Local e singura autoritate care are competenţa de a-l repune în funcţie pe domnul Fuiorea", a explicat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

În aceste condiţii, Ilie Fuiorea riscă să piardă ce-a mai rămas din mandatul de viceprimar. Diaconescu a mai spus că cei din Consiliul Local trebuie să abroge hotărârea prin care a fost validat în funcţia de viceprimar liberalul Cornel Rădulescu şi să întocmească unui proiect de hotărâre privind repunerea în funcţie a lui Fuiorea. 

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: