Jumătate din satul Ciocadia, fără apă potabilă. Vezi de ce!

Situaţie extrem de delicată în comuna Bengeşti Ciocadia unde jumătate din locuitorii unui sat trebuie să care apă de băut de la zeci de kilometri distanţă pentru că, deşi conducta le trece pe la poartă, nu se pot folosi de ea. Primarul Victor Geogia spune că proiectul de alimentare cu apa în satul Ciocadia l-a costat 17 miliarde şi este finalizat în proporţie de 95%. Mai are nevoie doar de o hârtie de la Apele Române, hârtie pe care spune că nu o va primi niciodată.

Satul Ciocadia este împărţit de râul cu aceeaşi denumire. O parte din populaţie are acces la apă potabilă şi cealaltă este nevoită să care sau să cumpere apă din magazin pentru că şi fântânile sunt secate în proporţie de 70%. Acest lucru este posibil în Gorj pentru că Apele Române nu îşi dau acordul ca primarul să treacă conducta de alimentare cu apa pe sub râu iar Drumurile Naţionale nu îi dau voie să o treacă pe podul care leagă satul. „Pur şi simplu am proiect de 17 miliarde, e aproape gata, dar nu pot face în aşa fel încât întreg satul să aibă apă. O parte are apă şi o parte nu are pentru că cei de la Apele Române nu îmi dau voie să trec conducta pe sub râu, iar cei de Drumurile Naţionale nu îmi dau voie să trec conducta pe pod pentru că zic ei că are peste 300 de kilograme şi nu suportă podul această greutate”, a declarat primarul din Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia.

Apel la autorităţi

Proiectul de alimentare cu apa presupune o reţea de 11 kilometri, primarul Geogia declarând că din toată valoarea de 17 miliarde mai are de achitat şase miliarde către constructor. Singurul lucru care mai lipseşte este această traversare. „Le-am promis oamenilor că o să le bag apă şi acum am dat peste necazul acesta. Chiar nu ştiu cum o să rezolv, o să cer sprijin şi la Prefectură, la Consiliul Judeţean să mă ajute cumva. Este inadmisibil să las jumătate de sat fără apă din cauza unei singure hârtii. Oamenii cumpără apă de la magazin şi apa stă în rezervor”, a adăugat primarul.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: