Jumătate din terenurile din Roșia de Amaradia au ars

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, se confruntă la ora actuală cu mari probleme din cauza incendiilor necontrolate. Acesta a declarat ieri că aproape jumătate din terenurile agricole şi forestiere ale localităţii au ars din cauza inconştienţei unor cetăţeni. Aceştia nu au rămas nepedepsiţi ci au fost amendaţi cu zeci de milioane pentru pagubele provocate.

Comuna Roșia de Amaradia a fost cuprinsă de flăcări. În doar trei zile, aproape jumătate din terenurile localităţii au ars după ce cetățenii au vrut să dea foc vegetației uscate. Vântul a făcut însă prăpăd. ”De trei zile mă lupt cu flăcările. Am apelat până și la utilajele miniere ca să ținem sub control arderile. Aproape jumătate din terenurile din Roșia de Amaradia au fost incendiate în trei zile, terenuri arabile și forestiere”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Cel mai afectat a fost satul Roşia de Jos. Aici s-a intervenit cu utilaje miniere pentru a evita ca focul să cuprindă cariera de cărbune. Chiar și așa au ars cinci hectare de pădure. ”În Roșia de Jos au ars cinci hectare de pădure. Am cerut sprijinul unităților miniere pentru că riscam ca focul să intre în carieră și dacă se aprindea cărbunele era prăpăd. Am consumat toate extinctoarele din primărie, am comandat altele de urgență”, a declarat primarul Cotojman.

AMENZI

Pentru că au dat foc și l-au lăsat nesupravegheat, doi cetățeni din Roșia de Amaradia au fost amendați de șeful postului de Poliție cu câte 6.500 lei fiecare. ”Șeful de post a amendat doi cetățeni pentru că au adus prejudicii și altor cetățeni. Au pus foc pe terenurile lor dar au fost iresponsabili și focul s-a extins.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: