Jurebie „luptă“ cu familia ca să nu-i blocheze conturile primăriei

Primăria comunei Săcelu se află la mâna familiei lui Florin Jurebie. Aceasta poate dispune blocarea conturilor în data de 25 iulie din cauză că instituţia nu-i poate restitui primarului chiriile de ordinul miliardelor pentru mai multe terenuri. Actualul primar spune că va încerca să stea de vorbă cu rudele sale, cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi cu cei ai Direcţiei de Finanţe pentru a evita poprirea. În acelaşi timp, Jurebie îl face vinovat de situaţie pe fostul primar Ion Voica despre care zice că a refuzat, la vremea respectivă, orice discuţie pe cale amiabilă.

Conturile primăriei Săcelu sunt la un pas de a fi blocate de către familia lui Florin Jurebie pentru datorii de ordinul miliardelor. Înainte de a fi ales primar, Jurebie împreună cu rudele sale au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care trebuie puse în aplicare până la sfârşitul acestei luni. Astfel, în data de 25 iulie conturile primăriei ar trebui blocate chiar de familia primarului din cauză că instituţia pe care o conduce nu i-a restituit banii ce reprezintă chiriile pentru mai multe terenuri. Numai chiria pentru terenul pe care se află sala de sport se ridică la aproximativ 9 miliarde de lei vechi. Familia Jurebie a avut peste 10 procese cu Primăria Săcelu. “Am avut peste 10 procese cu Primăria Săcelu şi pe toate le-am câştigat. Vreo patru-cinci dintre ele erau numai pentru amenzi întrucât fostul primar nu pierdea nici o ocazie de a ne amenda, invocând lipsa autorizaţiilor de funcţionare a magazinelor noastre sau a autorizaţiilor de construcţie. Restul proceselor au avut ca obiect chiriile pentru terenurile folosite de primărie. În toate cazurile am obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile favorabile nouă. Astfel că în data de 25 iulie ar trebui aplicată poprire pe conturile primăriei”, a declarat Florin Jurebie, actualul primar al comunei Săcelu. Jurebie a mai precizat că nu se ajungea la această situaţie în condiţiile în care fostul primar accepta să stea la discuţii cu familia sa. “ Nu se ajungea la această situaţie în condiţiile în care, la vremea respectivă, fostul primar accepta să stea de vorbă cu familia mea. Atât eu cât şi rudele mele i-am trimis mai multe adrese în acest sens şi de fiecare dată a refuzat orice fel de dialog”, spune Florin Jurebie.

MEDIATOR

În momentul de faţă, Florin Jurebie joacă rol de mediator între primărie şi familia sa. În acelaşi timp, primarul spune că va face toate demersurile pentru a evita blocarea conturilor primăriei. “Voi sta de vorbă cu familia mea, voi merge la Prefectură şi la Direcţia de Finanţe pentru a vedea ce este de făcut pentru a nu fi blocate conturile primăriei la sfârşitul acestei luni”, a declarat primarul comunei Săcelu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: