Jurnalistul Victor Buneci, condus pe ultimul drum

Fostul director al ziarului Gorjeanul, Victor Buneci, a fost condus ieri pe ultimul drum. Acesta a decedat vineri, lăsând în urmă o carieră de zeci de ani în presa gorjeană.

Victor Buneci a lucrat 37 de ani în presă, la Gazeta Gorjului, devenită după revoluţie Gorjeanul. S-a retras în plină glorie, în ziua în care Gorjeanul a împlinit 85 de ani, din postura de director. Buneci şi-a anunţat retragerea din presă într-un editorial: „După mai bine de 37 de ani trăiţi doar în această redacţie, nu putem rata şansa de a spune prietenilor că am trecut la pensie exact în ziua când Gorjeanul împlinea 85 de ani de la prima sa apariţie”. A rămas însă în viaţa publică, devenind în 2009 consilier al prefectului Ion Florescu.

Victor Buneci s-a stins din viaţă vineri, 1 martie 2013, în satul natal Bircii, comuna Bengeşti Ciocadia şi a fost condus duminică pe ultimul drum. În ultimii trei ani s-a retras din viaţa publică, vârsta înaintată şi un accident vascular determinându-l să stea mai mult acasă. (A.A.)

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: