Justiția cu condamnările, Mitică cu achitările

Gigi Becali mai are puțin și strânge mai multe condamnări penale decât titlurile Stelei. A făcut vreo 4 în câteva zile, până la 25 chiar n-ar mai fi așa multe, dacă se opintesc procurorii puțin. Mare noroc că noi avem o justiție mai tâmpită, în care pedepsele nu se cumulează. O face doar pe cea mai mare, deși în total ar avea vreo 9 ani de stat unde nici regele nu doarme singur. Ultima achiziție a lui Jiji este un mandat de trei ani pentru că a dat șpagă unei echipe ca să câștige el campionatul. Că a dat-o e puțin spus. A fugit cu valiza prin oraș după fotbaliști, a behăit la televizor și, cu o nesimțire vecină cu inconștiența (sau cu încrederea în faptul că trăiește într-un stat fără câini), explica, foarte doct, că ce-a făcut el nu e mită. Și știți cine e omul care gira pentru această nevinovăție a gestului, nu? Corectitudinea întruchipată: Mitică.

Cu câteva ore înainte de anunțarea sentinței în cazul Valiza, Mitică a organizat o conferință de presă în care i-a liniștit pe fanii Stelei. Steaua nu poate păți nimic pe cale sportivă, zice cel supranumit pentru traiul său cinstit și modest ”Corleone”, deoarece instanțele Ligii s-au pronunțat: Gigi nu a fost vinovat cu nimic, să alergi cu milioane de euro după fotbaliștii altei echipe e OK. Numai vita de justiție a venit și-a spus că nu doar că nu e OK, dar se mai fac și trei ani de pușcărie pe chestia asta. Cum a venit și-n cazul Mititelu, de altfel, un alt litigiu rezolvat rușinos de staborul de avocați care asigură bunul mers al statului în stat format din Ligă și Federația de Fotbal.

Legile după care acționează fotbalul românesc sunt încă rămase în anii '90, ca și conducătorii lui. Țara avansează, fotbalul rămâne captiv în micile lui măgării. Nu contează ce-i legal sau corect, contează cine dă șpaga mai mare. Ăla are dreptate. De exemplu, RCS-RDS are, anul ăsta, cea mai mare dreptate.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: