Karim, bijuteria de 50 de mii de euro

Karim Boutadjine, noua bijuterie a pandurilor, i-a costat pe gorjeni doar 50 de mii de euro! Asta a fost suma plătită către impresarii jucătorului care a încheiat conturile cu Evian în această vară. Atacantul de 23 de ani e în atenţia tuturor după golurile de senzaţie din meciul cu Oţelul Galaţi.

Pandurii ar putea da lovitura cu încă un jucător! Adus pentru numai 50 de mii de euro din liga a patra din Franţa, Karim a intrat acum pe „radarul” tuturor echipelor mari din liga 1 după meciul cu Oţelul.

Refuzat de mulţi, acceptat de Grigoraş

Karim Boutadjine se bucură de o atenţie specială după meciul cu Oţelul. Şi pe bună dreptate. Atacantul de 23 de ani a înscris două bijuterii de goluri prin care şi-a ajutat echipa să bată Oţelul pentru prima oară după o pauză de 3 ani. Interesant e felul în care a ajuns Karim la Pandurii. Grigoraş e recunoscut ca un antrenor pretenţios care a refuzat până acum pe mai toţi străinii sosiţi în probe. Deşi avea 6 kilograme în plus când a venit în cantonamentul din Austria, Karim l-a impresionat pe Grig cu tehnica sa. Atacantul a fost adus la Pandurii de către fostul internaţional Lucian Marinescu, acum agent FIFA. „A fost recomandat la cinci echipe importante din liga 1 dar nimeni n-a vrut să-l vadă în probe!”, au recunoscut apropiaţii jucătorului. Dar cum Grigoraş îl apreciază pe Lucian Marinescu, impresar care l-a adus şi pe Maxim la Pandurii, antrenorul a acceptat să-l vadă la lucru şi pe Karim. O decizie inspirată până acum. Karim a marcat deja de 3 ori şi pare să rămână cu picioarele pe pământ. Ar fi bine ca francezul să nu fie un nou caz Tiago Tremonti. Brazilianul a marcat 2 goluri Stelei într-un 2-0 în urmă cu 3 ani şi, la fel ca şi Karim, a fost ridicat în slăvi de presă. De menţionat că nimeni nu a mai auzit de Tremonti de atunci. Brazilianul s-a accidentat destul de grav la scurt timp după acel meci şi apoi a plecat înapoi în ţara natală.

Nu e scump deloc

Karim a fost adus la Tg-Jiu pentru numai 50 de mii de euro care trebuie plătiţi către impresarii jucătorului. În plus francezul de 23 de ani are un contract mediu pentru liga 1, de 4 mii de euro pe lună. Karim s-a îndrăgostit imediat de oraşul lui Brâncuşi. „Aveam altă impresie despre România, dar mi-am schimbat-o, ba chiar Târgu Jiul rivalizează cu oraşele din Franţa, este un «superville» în care este o plăcere să trăieşti şi să joci fotbal, nu-mi lipseşte nimic”, spune jucătorul care e bucuros că a nimerit pe mâna unui antrenor ca Grigoraş. „A fost dragoste la prima vedere. Cred că e antrenorul meu de vis, aşa-i spun, ştie ce să facă pentru ca eu să fiu eficient”, e convins Karim care refuză orice comparaţie între golurile sale şi reuşitele unui alt franco-algerian celebru, Zinedine Zidane. „Exersez şuturile din unghi, fie la colţul lung, fie la colţul scurt. Insist pe astfel de execuţii. Dar nu mă comparaţi cu Zidane, vă rog, Zinedine a fost un gigant! Eu sînt doar un muritor pe lîngă el. Îmi plac fotbaliştii care au şi fantezie, şi viteză. Idolul meu va rămîne mereu marele Diego Armando Maradona. A fost de-a dreptul fantastic! Îmi mai place şi de Robben, sper să pot arăta curînd că sînt în genul lui.

„Munca, forţa grupului, fiecare jucător ce se pune în slujba echipei, acestea sunt atuurile pentru care Pandurii este pe locul 1. Dacă vom respecta munca noastră ca şi până acum, putem rămâne în fruntea clasamentului.”   

Karim Boutadjine, Pandurii

3 – goluri a marcat deja Karim la Pandurii în 133 de minute petrecute pe teren

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: