La Odorhei se bifează biletul de Europa

Batalia pentru un loc in cupele europene se da la Odorhei! Aflata la egalitate de puncte cu echipa lui Florea, Energia trebuie sa castige la Odorhei pentru a face un pas important spre Cupa Challenge. Andries nu se teme de fostul golgeter al Energiei, Gabi Florea.

Victoria cu reşiţenii de la Caraş i-a readus pe handbaliştii lui Andrieş în lupta pentru un loc de Europa. Nu mai puţin de 4 echipe sunt la egalitate de puncte şi se bat la cuţite pentru biletul de cupe europene.

Care pe care la Odorhei

Energia dă piept în această etapă cu una din contracandidate, HC Odorhei. Andrieş şi compania speră să repete isprava din sezonul trecut când au învins fără probleme pe terenul vicecampioanei. „E o altă stare față de anul trecut. Atunci ei aveau consolidat locul doi, nu aveau atâta presiune și atâta dorință de a câștiga, iar acum suntem 4 echipe în același număr de puncte și va fi foarte greu. În plus avem și jucători accidentați. Mergem să ne jucăm șansele, presiune este la ei, noi trebuie să luăm meci cu meci și, dacă ne mobilizăm și facem o apărare foarte bună, putem obține și un rezultat foarte bun”, spune Liviu Andrieş, un antrenor care nu se teme de fosta vedetă a Energiei şi fost golgeter al campionatului, Gabi Florea. „Pe Florea trebuie să nu-l lăsăm să tragă la poartă. Îl știm, l-am avut aici. Nu e un tip care face diferența el singur, pe depășiri sau un foarte bun apărător. El are nevoie ca ceilalți să creeze pentru el, iar când are ocazie de șut devine foarte, foarte periculos. Are un braț foarte bun.”

Se mai joacă Cupa -

În mod tradiţional, la finele campionatului se disputa turneul final al Cupei. O veste primită de la Federaţia Europeană ar putea schimba asta. Cupa Cupelor a fost oficial desfiinţată astfel că echipele din Liga Naţională s-ar lupta doar pentru onoare în Cupa României. În aceste condiţii, Cupa ar putea să fie anulată. Vestea pică prost pentru Energia, care anul trecut ajunsese până în finală. „Nu știm dacă se va mai juca cupa, deocamdată este programată pe 24 mai. Râmâne ca federația să decidă dacă se va mai juca sau nu. Ținând cont de prestația noastră de anul trecut, nedisputarea cupei ar putea fi privită ca o pierdere pentru noi, dar ținând cont și la ce se întâmplă acum în campionat va fi foarte greu să realizăm ceea ce am realizat anul trecut”, mai spune Andrieş.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: