La trântă cu Oţelul de Ligă !

Oţelul a arătat miercuri seara că e o echipă greu de ucis. Viitorii adversari ai pandurilor s-au ţinut tare pe Old Trafford contra celor de la Manchester United dar au pierdut în final cu 0 la 2. Lui Grigoraş i-a plăcut jocul gălăţenilor şi se teme înaintea duelului de duminică.

Pandurii – Oţelul Galaţi, Stadionul Municipal Târgu Jiu, duminică ora 19.30, în direct pe DigiSport

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Viera, Chiricheș, Cardoso – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer.       Antrenor: Petre Grigoraș.

Oțelul: Grahovac – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Giurgiu, Neagu – Antal, Viglianti, S. Ilie – Punosevac.           Antrenor: Dorinel Munteanu.

Bilete puse în vânzare de astăzi: 5 lei-peluze, 10 lei Tribuna I și II, 20 lei-Tribuna 0.

Gălăţenii nu s-au făcut de râs la Manchester

Grigoraş a urmărit cu atenţie meciul vieţii pentru gălăţeni. Concluziile sunt îngrijorătoare. Oţelul a jucat peste aşteptări contra giganţilor de la Manchester şi vine cu moral bun la Tg Jiu. Practic campionii României le-au ținut piept englezilor și au pierdut doar după o fază suspectă de ofsaid și un șut deviat al lui Rooney. Grigoraş e convins că prezenţa în grupele Ligii reprezintă ”dopajul” moral perfect pentru elevii lui Dorinel Munteanu. ”Întâlnim campioana en-titre, o echipă care a jucat de la egal la egal cu una din forţele Europei, Manchester United. Surprinzător, cred că Oţelul a făcut unul din cele mai bune jocuri ale lor din grupă, poate rezultatul este mincinos, 2-0, chiar dacă victoria gazdelor ar fi meritată. Oţelul a făcut un meci extrem de curajos, a prestat un joc foarte bun, consistent, cu un presing permanent. Galaţiul are un atuu, omogenitatea. Sunt jucători care evoluează de cinci-şase ani împreună, lucru extrem de important, iar în ultimii doi ani de zile nu au pierdut nici un jucător şi lucrul acesta nu poate să fie decât un avantaj pentru ei. Plus faptul că jocurile din Ligă le conferă o anumită dezinvoltură, siguranţă. Când joci cu Benfica sau Manchester îţi pui întrebarea de ce nu poţi spulbera Pandurii sau orice altă echipă din liga 1 -”, spune Grigoraș care respinge și ideea că gălățenii vor fi prea obosiți la Tg Jiu după meciul epuizant din Ligă. ”Oţelul poate să vină la Târgu Jiu cu un elan superior, au văzut că poate să lupte de la egal la egal cu finalista de anul trecut a Ligii. Sigur nu vin pe jos de acolo. O să-şi revină, au timp suficiente zile de recuperare şi la ora jocului cu noi nu se va pune problema oboselii.”

Îi atacă cu toate armele din dotare !

Pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, Grigoraș are toți jucătorii la dispoziție cu excepția numită Băcilă, care va reveni abia în martie. Chiar dacă echipa s-a apărat perfect și fără ei, dovadă cele 4 meciuri fără gol primit, Grigoraș îi va arunca în luptă din primul minut contra gălățenilor pe Chiricheș și Pintilii. ”Chiar dacă nu sunt refăcuţi fizic să joace 90 de minute la nivel ridicat, măcar îi am apţi. Acum îmi permit să mă gândesc mai mult pe cine să bag în teren. Am pierdut din forţă fără ei pentru că am înscris doar două goluri. Asta nu mă bucură, 0-0 e greu de scos. Până acum în primele 12 etape am făcut de două 0-0 şi o dată în cupă, în cariera mea de antrenor nu mi s-a întâmplat să fac atâtea remize albe într-un timp scurt. Făceam 2-2 sau 3-3”, spune Grigoraș care prevede un duel foarte echilibrat duminică. ”Dacă ne uităm strict la clasament suntem favoriţi. Sau poate calculele hârtiei o dau favorită pe Oţelul că e campioana României. Să fim realişti, avem şanse egale cu adversarul. Nu subestimăm adversarul dar nici nu-l ridicăm pe culmile cele mai înalte. E un adversar dificil, îl tratăm ca atare. Dacă ne prezentăm la potenţial maxim putem scoate un rezultat favorabil.”

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: