La volan fără permis

Sfârşitul de săptămână nu a fost unul tocmai fericit pentru câţiva tineri din judeţ, care s-au ales cu dosare penale pentru că s-au urcat la volan deşi nu aveau dreptul să facă acest lucru. Un bărbat de 32 de ani din Mătăsari este anchetat penal pentru că a şofat deşi avea permisul de conducere suspendat pentru că nu respectase legislaţia rutieră. El era la volanul propriei sale maşini, spre deosebire de un alt individ, de aceeaşi vârstă, dar din Tg Cărbuneşti, care, de asemenea, nu avea permis.

Acestuia maşina îi fusese însă înmânată cu bună ştiinţă chiar de către proprietară, o tânără de 26 de ani, care este şi ea cercetată penal. „Poliţiştii au constituit în acest caz un dosar penal, C.C.M. fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar C.E.L., pentru încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere”, menţionează Poliţia.

Tot la Târgu Cărbuneşti agenţii rutieri au depistat ieri noapte şi un şofer de 38 de ani, din Târgu Jiu, care se urcase la volan băut fiind. „Testându-l cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că târgujianul prezenta o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, iar în prezent îl cercetează pe C.D.N., sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală”, precizează Poliţia.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: