Lacrima lui Traian

Lui Mircea Băsescu i s-au pus aseară cătuşele pentru a stopa un imens scandal mediatic, legat de şpaga de sute de mii de euro luată de acesta pentru a scoate din puşcărie un interlop. Nu spun că Mircea Băsescu este nevinovat, imaginile filmate cu camera ascunsă de rudele interlopului sunt mult prea clare. Dar, DNA nu a primit imaginile acum două zile, ca Antena 3. Procurorii anticorupţie le aveau de ceva zile şi, cu toate acestea, ancheta a mers până ieri într-un singur sens: rudele lui Bercea Mondial erau anchetate în stare de arest pentru şantaj la adresa fratelui preşedintelui.

Să nu uităm că mai este o femeie în arest, pentru un aşa-zis şantaj la adresa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. Femeia îşi cerea o sumă de bani, deloc mică, de 20.000 de euro pe care o avea de recuperat de la răposatul soţ al înaltei judecătoare. A ameninţat, la fel ca interlopii, că merge la presă pentru a da totul în vileag şi a fost arestată pentru şantaj. Biata de ea, nu a ştiut cu cine se pune. Aşa au păţit şi interlopii, au fost băgaţi rapid la beci pentru şantaj, pentru ca povestea să moară. Numai că, în acest caz, ei, cei care au luat şpagă nu au ştiu cu cine se pun. Şi au aflat ce înseamnă să iei bani de la ţigani şi să nu îţi respecţi promisiunea.

Faptul că fratele preşedintelui este în arest pentru trafic de influenţă este o lovitură dură pentru România, în ţară în care se fac săptămânal arestări la nivel înalt, dar totuşi se vede clar că sunt şi multe zone protejate. Din dubă, Bercea Mondial urla ieri, să fie auzit de jurnalişti, că a dat în total două milioane de euro pentru a-şi obţine libertatea. Şi că banii au ajuns şi la şefa DNA, şi la şefa Înaltei Curţi. Isaura, nora lui Bercea, spunea şi ea că 300.000 de euro au ajuns la Traian. Şi interlopii dau asigurări că mai au şi alte înregistrări.

Traian Băsescu a vărsat ieri o lacrimă, la finalul declaraţiei de presă, în care s-a dezis de frate şi a îmbrăţişat justiţia. Cred că a făcut-o din interes, pentru că era politic corect, şi am convingerea că ştie despre această poveste mai mult decât am văzut cu toţii la televizor. Indiferent cum s-ar termina această poveste, Băsescu nu mai poate poza ca un garant al justiţiei. De altfel, într-o ţară normală, justiţia nici nu ar trebui garantată de politicieni.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: