Laurenţiu Ciurel, propus director general la CE Oltenia

Deputatul independent Dan Ilie Morega îl consideră pe social-democratul Laurenţiu Ciurel drept cel mai potrivit pentru a prelua conducerea Complexului Energetic Oltenia. Ciurel are şanse mici din cauză că deţine o funcţie politică, aceea de vicepreşedinte PSD Gorj. Acţionarul minoritar Fondul Proprietatea, dar şi Fondul Monetar Internaţional, cer insistent depolitizarea managementului companiilor de stat.

Dan Ilie Morega nu a uitat colaborarea bună pe care a avut-o cu Laurenţiu Ciurel, pe vremea când acesta din urmă conducea Complexul Energetic Rovinari. Tocmai de aceea Morega îl propune acum pe Ciurel pentru funcţia care va fi vacantă peste două săptămâni. „Ciurel este cea mai bună soluţie pentru Complexul Oltenia. Se ştie că atunci când a condus Complexul Rovinari, în numai doi ani a crescut profitul de la 400 de miliarde la 1.200 de miliarde de lei vechi”, au fost argumentele lui Morega.

Ciurel ar fi şi preferatul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Dar, Ciurel nu a putut prinde nici măcar o funcţie în directorat, din cauză că este în conducerea unui partid politic. Acum patru luni, când a fost numită conducerea CE Oltenia, Ciurel a declarat public că este dispus să renunţe la funcţia politică, cea de vicepreşedinte PSD Gorj, pentru a prinde un post important în CE Oltenia.

CE Oltenia, sursă de venit pentru candidaţi

Surse politice susţin că PSD va forţa schimbarea conducerii Complexului Energetic Oltenia pentru că se apropie alegerile şi are nevoie de fonduri în campanie. Ori este deja celebră „agenda lui Ciurel”, mai exact acele file date publicităţii de sindicalişti, în care Ciurel consemnase sponsorizările acordate partidelor politice, dar şi presei. La loc de cinste figurau PSD şi Morega.

Dan Ilie Morega a mai prezis şi schimbarea Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, chiar în această săptămână.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: