„Lecția de Reciclare“ la Grădinița cu P.P. Nr. 8 Tg-Jiu

În cadrul POIECTULUI EDUCAȚIONAL JUDEȚEAN: „NATURA – O lume miraculoasă”, preșcolarii de la Grădinița cu P.P. Nr. 8 Tg-Jiu, Gorj, împreună cu școlarii din unitățile partenere: Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Școala Gimanzială „Pompiliu Marcea” și Școala Gimanzială Dănești, au organizat activitatea „Peturi, hărtie reciclăm / Și natura o salvăm”.

Scopul acestui proiect este educarea timpurie a noii generații în ceea ce privește comportamentul responsabil față de mediul înconjurător, întrucât ne considerăm responsabili, ca dăscăli, să-i îndrumăm pe copii în formarea unui comportament civilizat față de natură și să le cultivăm atitudini și sentimente de respect și dragoste față de tot ceea ce înseamnă și întreține viața pe Pământ.

Activitatea a constat în colectarea și reciclarea hârtiei, cartoanelor și plasticelor de către grupurile ținte vizate în proiect (preșcolari, școlari, părinți, cadre didactice și membrii comunității), precum și în desfășurarea următoarelor activități:

- activități practice – DOS (Domeniul Om și Societate) de confecționare de obiecte din materiale reciclabile (au dat o altă întrebuințare deșeurilor pe care inițial le reciclaseră) de către GRUPELE MARI ale Grădiniței cu P.P. Nr.8 Tg-Jiu;

- desene pe asfalt realizate de GRUPELE MICI și MIJLOCII ale Grădiniței cu P.P. Nr.8 Tg-Jiu;

La finalul zilei, firma POLARIS M. HOLDING, partener în cadrul proeictului, ne-a strijinit prin

trimiterea unei mașini care a ridicat deșeurile.

Această acțiune a fost desfășurată în coloborare cu: Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Casa Corpului Didactic, Gorj, A.N. Apele Române Direcția Apelor Jiu S.G.A. Gorj, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Gorj, Romsilva – Direcția Silvică Gorj, Polaris M. Holding S.R.L., Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Școala Gimanzială „Pompiliu Marcea” și Școala Gimanzială Dănești.

Sub atenta coordonare a doamnelor prof. Chivulescu Ana- Letiția, prof. Popescu Adela- Valeria, prof. Bursuc Adriana- Iuliana a participat întreaga echipă de cadre didactice de la nivelul Grădiniței cu P.P. Nr. 8 Tg-Jiu, și structurile arondate acesteia: Grădinița cu P.P. „Scufița Roșie”, Grădinița cu P.N. Nr. 27, Grădinița cu P.N. Nr. 14, precum și din școlile partenere.

Și cei MICI fac fapte MARI!

Prof. Chivulescu Ana-Letiția

Prof. Bursuc Adriana- Iuliana

Galerie foto













Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: