Leşinuri şi eliminaţi la bacalaureat

A doua probă de bacalaureat s-a în județul Gorj cu leșinuri, eliminări și cu pene de curent. Matematica și istoria nu le-au dat mari bătăi elevilor, însă căldura de afară a provocat două leșinuri la Bâlteni. Pentru a rezolva  situaţiile apărute conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a cerut ajutorul vicepreşedintelui Consiliului Județean Gorj și a subprefectului. La această probă s-au înscris 5250 de elevi gorjeni și au absentat peste 300.

Incidentele de la examenul de bacalaureat din Gorj s-au ținut lanț. În jurul orei 11.00, energia electrică a fost întreruptă la Liceul Nr. 5 din Târgu Jiu preț de 15-20 de minute. În acest fel, camerele de supraveghere au fost dezactivate, elevii având astfel posibilitatea să tragă cu ochiul unul la altul. Inspectorul școlar general adjunct Ion Ișfan l-a sunat pe Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj și pe subprefectul Sorin Arjoca imediat ce a aflat de acest incident pentru a apela la cei de la CEZ. ”Problema a fost rezolvată foarte repede. Probabil din că din cauza căldurii au fost probleme la un cablu de la rețeaua exterioară”, spune Ion Ișfan. Incidentele nu s-au sfârșit însă aici. Un elev care susținea examenul de bacalaureat la Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu a fost eliminat de la probă deoarece a fost surprins cu telefonul mobil asupra lui. La fel ca și la proba anterioară, de limba și literatura română, când de asemenea s-a înregistrat un astfel de incident, elevul nu va avea voie să mai susțină acest examen pentru două sesiuni consecutive. Căldura din sălile de clase și emoțiile din timpul examenului și-au pus amprenta asupra a doi elevi din Bâlteni. După trecerea celor două ore de examen cei doi elevi au leșinat și au fost transportați cu salvarea la un centru de permanență din comună. Elevii au predat lucrările și nu vor fi nevoiți să repete examenul. La proba la care s-au înscris 5250 de elevi au absentat 343 de absolvenți.

GREŞELI

Inspectorul școlar Ion Ișfan a învățat din greșelile de anul trecut, când a făcut parte din comisia de la Turceni care a încurcat subiectele elevilor, așa că de această dată i-a rugat pe cei din centre să fie foarte atenți la acest aspect.

USOR

Elevii au considerat că subiectele la cele două materii, istorie și matematică, au fost accesibile. ”Eu spun că a fost un bac ușor. Eu am susținut proba la istorie pentru că sunt la Filologie și subiectele au fost ușoare. Cred că o să iau peste 9.00”, spune unul dintre candidați. ”Subiectele au fost foarte ușoare. Cred că o să obțin o notă între 8.00 și 9.00. A fost foarte strict, nu am putut trage cu ochiul la colegi”, spune un alt elev. Din curtea liceului nu au lipsit nici părinții, care au avut mari emoții.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: