Liber la modernizarea reţelei de apă şi canalizare la Mătăsari

Autorităţile locale din Mătăsari vor să reabiliteze şi să extindă reţeaua de distribuţie a apei din localitate, dar şi să reabiliteze reţeaua de canalizare a apelor menajere uzate pe un anumit tronson. Primăria a solicitat un acord de mediu pentru efectuarea acestor lucrări, iar autorităţile însărcinate cu protecţia mediului au dat un aviz favorabil.

Primăria Mătăsari a solicitat în luna august Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj emiterea acordului de mediu pentru proiectul "Reabilitare şi extinderea reţea de apă potabilă şi reţea de canalizare în satul Mătăsari". În urma evaluării, reprezentanţii APM Gorj au stabilit că acest proiect nu se supune evaluării impactului asupra mediului fiind vorba de un proiect de infrastructură. Astfel, administraţia locală poate continua demersurile pentru continuarea acestor investiţii. Practic este vorba de reabilitarea reţelei de apă potabilă în satul Mătăsari desfăşurată de-a lungul străzii Principale şi străzilor Minei, Dealului, Piscului, Progresului, Macului, Pieţii, pe o lungime de peste 2.600 m. Autorităţile intenţionează să şi extindă reţeaua de distribuţie apă în lungul acestor străzi. Totodată, administraţia locală şi-a propus reabilitarea reţelei de canalizare a apelor uzate menajere pe tronsonul amplasat pe DJ 673A, de-a lungul străzii Principale pe o lungime de peste 800m.

În ceea ce priveşte reţeaua de distribuţie a apei, conform proiectului, vor fi realizate 150 de branşamente, inclusiv apometre, până la limita de proprietate pentru gospodării individuale şi agenţi economici din satul Mătăsari şi alte 150 pentru gospodării colective, adică scări de bloc, dar şi pentru instituţii şi agenţi economici. 

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: