Liberalii fug de presă

Campania PNL Gorj de depunere a candidaturilor pentru a intra în sondaje în vederea candidaturilor din 2016 a fost de la început una ciudată. Ciudată prin secretomania din jurul ei. În loc să profite, să alimenteze presa cu informaţii despre cine a mai intrat în cursă, să afle lumea ce candidaţi mulţi şi valoroşi există la PNL, liderii filialei au dat o decizie internă, cum că sunt secrete candidaturile până la finalizarea perioadei de înscriere. Care ar putea fi logica? Candidaţii vor fi aleşi în baza unui sondaj ce va fi făcut în septembrie, au nevoie să fie cunoscuţi, să se vorbească despre ei. Cum să ţii candidaturile secrete?

Părea o lipsă de logică politică la început, dar listele de candidaţi nu au fost complet date publicităţii nici după terminarea perioadei de înscriere. Opinia publică a putut să afle doar care sunt cei cinci liberali care vor să candideze pentru primăria Târgu Jiu şi cei 48 care aspiră la Consiliul Judeţean. Cu privire la celelalte primării, am aflat doar că sunt 74 de candidaţi pentru primar şi mai puţin de 300 pentru consilieri locali. Aici cifrele sunt îngrijorătoare pentru PNL, partid format din fuziunea PNL cu PDL. Logic, ar fi trebuit să vedem cel puţin doi candidaţi pe fiecare localitate, ori aflăm că sunt localităţi unde nu şi-a exprimat nimeni intenţia de a fi primar!? Mai mult, Gorjul are peste o mie de consilieri locali, dar de la marele PNL abia s-au strâns câteva sute de candidaturi. Aşteptam mii de candidaţi, o bătălie crâncenă, când colo liberalii nu strâng nici măcar de-o listă completă în fiecare localitate.

Sunt cifre care exprimă în parte faptul că PNL nu funcţionează în Gorj ca un partid organizat. Este un partid dominat de intrigi, de scandaluri, de bisericuţe, care cu PSD, care cu Morega, care cu Iordache. Este inutil să spunem că totul pleacă de la lideri.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: