Vâlceanu trânteşte uşa PNL în nasul lui Ruşeţ şi Andrei

Liberalii au decis în şedinţa de miercuri seara să nu-i primească în partid pe Liviu Andrei şi pe Ion Ruşeţ. Liviu Andrei spune că propunerea a venit din partea lui Dan Vâlceanu, care se teme că-şi va pierde funcţiile odată cu venirea lui. Ba mai mult, îl avertizează: „De ce ţi-e frică, nu scapi!”.

Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, spune că s-a discutat despre revenirea lui Liviu Andrei şi Ion Ruşeţ, ca urmare a declaraţiilor apărute în presă. „În ultima perioadă, în mass-media au fost mai multe discuţii referitoare la venirea unor oameni în partid. Au apărut informaţii că Liviu Andrei, că Ion Ruşeţ, că Gigi Pecingină ar veni în PNL şi am vrut să vedem ce îşi doreşte partidul. S-a decis în unanimitate că nu trebuie să vină în partid oameni care au făcut politica PSD, care sunt în structurile PSD, adică Ion Ruşeţ a fost pus la CEO de PSD; Liviu Andrei, subprefect de Capitală, pus de PSD; nu mai vorbim de Pecingină, pentru că el a spus că nu vrea să vină în PNL. Dacă vor depune vreodată o cerere de a veni în PNL, vom spune NU”, a declarat Dan Vâlceanu.

Liviu Andrei este convins că Dan Vâlceanu se teme că-şi va pierde funcţiile odată cu venirea lui în partid. „Sunt la curent nu numai cu ce s-a întâmplat în şedinţa PNL, ci sunt la curent cu tot ce se întâmplă în Gorj, pentru că mă interesează viaţa judeţului. Sunt într-o legătură directă cu cei care iau decizii şi sunt informat în acest sens. Imediat cum s-a terminat acea şedinţă am fost informat. Propunerea a venit din partea domnului Vâlceanu, când ţi-e frică faci asemenea propuneri. Bănuiesc că lui Dan Vâlceanu îi e frică de faptul că, dacă m-aş întoarce eu în partid, n-ar mai putea el accede la anumite funcţii. Venirea mea în PNL, prin fostul PDL, nu este o variantă bună pentru că PDL nu are o imagine bună în Gorj”, a declarat Andrei. Acesta îl avertizează pe Vâlceanu. „De ce ţi-e frică, nu scapi! Vreau să spun apăsat şi răspicat, că dacă e scris ca eu să mă întorc în PNL, pe varianta actualului PNL mă voi întoarce că vreau eu, nu vine domnul Vâlceanu şi face propuneri cu câţiva acoliţi de-ai lor, unii ridică mâna, alţii se abţin şi mulţi dintre ei nu sunt de acord cu poziţia asta”, a precizat Liviu Andrei.

Şi Ion Ruşeţ a reacţionat şi a spus că s-a supus la vot ceva ce el nu a solicitat. Ruşeţ şi-a anunţat intenţia de a reveni în politică, spunând că negociază cu mai multe partide. „Uşa unui partid nu poate fi închisă”, este mesajul lui Ruşeţ pentru fostul lui partid, care i-a oferit în trecut un mandat de senator.

Barbu: Nu-l exclud pe Iordache

Cel mai probabil, Vîlceanu a cerut votul colegilor lui de partid în cazurile Ruşeţ şi Liviu Andrei, pentru a preveni întărirea aripii PSD în noul PNL. Peste capul lui Vâlceanu a fost adus în partid Marcel Romanescu, dar a fost întărită şi poziţia în partid a lui Ion Iordache, cel care în campania prezidenţială l-a susţinut pe Ponta într-un interviu, deşi este liberal.

Senatorul Tudor Barbu, şi el copreşedinte al PNL Gorj, la fel ca Vâlceanu, este un susţinător al lui Iordache. „Nu s-a discutat despre excluderea domnului Iordache. Este o problemă internă de partid (n.r. – susţinerea lui Ponta), pe care nu vreau să o comentăm. Nu intenţionez să-l exclud din partid, dacă intenţionam acest lucru îl excludeam. În politică răul trebuie tăiat din rădăcină, iar dacă acolo era o problemă să fie tăiată din rădăcină, o tăiam. Ce pot să spun este că nici un fel de acţiune de genul celor care au fost în trecut şi care ar putea afecta imaginea sau eficienţa PNL Gorj nu va fi tolerată. La nici o comună, la nici un oraş nu vom mai tolera acţiuni care să fie împotriva partidului. Voi prefera să pierd comuna aia şi să dau afară pe ăla, indiferent cum se cheamă, Vâlceanu, Barbu, Iordache, Bobaru. Blaturile care în decursul vremii au făcut ca în Gorj dreapta să piardă nepermis nu vor mai exista”, a declarat Barbu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: