Liberalii îşi fac calcule pentru prezidenţiale: Antonescu iasă în turul II

Discursurile pesediştilor de la Consiliul Naţional al partidului au dat de gândit liberalilor gorjeni. Deşi Victor Ponta a evitat să spună dacă PSD va avea sau nu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, mai mulţi pesediştii au dat de înţeles că vor susţine un prezidenţiabil din interior, nu pe Crin Antonescu. Liberalii gorjeni spun că sunt pregătiţi să intre în competiţie electorală împotriva PSD. Ba mai mult, cred că Antonescu va ieşi preşedinte în turul II, aceştia punându-şi declaraţiile pe seama faptului că „PSD nu a avut niciodată un scor mai mare de 35%  la prezidenţiale”.

Discursul lui Mircea Geoană de la Consiliul Naţional al PSD-ului, care a avut loc week-endul trecut, arată că social-democraţii vor un candidat propriu la alegerile prezidenţiale. „Misiunea noastră în 2014 este UNUL foarte simplu: să câştigăm tot. Sprijiniţi candidatul nostru la ce s-o mai întâmpla să fie anul viitor”, a spus Geoană. Cum Victor Ponta a evitat să vorbească despre acest lucru, liberalii gorjeni preferă să nu-l ia în seamă pe Geoană. Dar asta nu înseamnă că nu se pregătesc să intre singuri în cursa pentru Cotroceni. „PSD nu a avut niciodată un scor de 35% la prezidenţiale. Niciodată, candidatul lor nu a ieşit preşedinte în turul II. Probabil şi de această dată PSD va intra în turul II cu un număr mai mare de voturi, iar PNL cu un număr mai mic. În turul II, PSD nu are cu cine să se alieze. Să se alieze cu PDL mă îndoiesc. Să se alieze cu PNL nici atât. În mod cert, destrămarea USL-ului va fi în dezavantajul PSD şi nicidecum al PNL”, a declarat Victor Banţa. La rândul său, Gheorghe Orzan consideră că PNL va ajunge acolo unde a fost cândva. „La europarlamentare vom merge separat de PSD. În ceea ce ne priveşte nu vom avea o campanie cu atacuri împotriva PSD-ului. Ţinta noastră este să câştigăm peste 25%. Suntem pregătiţi să intrăm în competiţie electorală, fără PSD, şi la alegerile prezidenţiale în condiţiile în care social-democraţii nu îşi vor respecta cuvântul dat în USL. Cred că PNL îşi va recâştiga locul ocupat cândva”, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj.

„Geoană s-a izolat de PSD ca şi Călinoiu” 

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, îl aseamănă pe Mircea Geoană cu Ion Călinoiu, după părerea sa, niciunul nu mai reprezintă PSD. „La nivel central se întâmplă ca şi pe Gorj. Numai Mircea Geoană a vorbit de un candidat propriu la prezidenţiale. Geoană s-a izolat de PSD, la nivel central, ca şi Ion Călinoiu la Gorj. La noi, singura voce care nu reprezintă interesele PSD este Călinoiu, aşa şi la Bucureşti singura voce este Geoană”, a declarat Dian Popescu. Acesta a mai precizat că Antonescu va ieşi preşedinte în turul II, în condiţiile în care liberalii vor merge la alegerile prezidenţiale separat de PSD. „Crin Antonescu va ieşi preşedinte din orice poziţie va candida, fie că va fi în USL, fie că PSD nu-şi va respecta protocolul, ceea ce nu cred că se va întâmpla. În condiţiile în care vom merge separat la prezidenţiale, Crin Antonescu va câştiga în turul II”, a menţionat Dian Popescu.

Primarii PNL nu mai vor campanii USL

Primarii liberali spun că nu au agreat niciodată ideea de face campanie candidaţilor PSD, impuşi prin alianţa USL. Vasile Moşoiu, edilul de la Drăguţeşti, consideră că protocolul USL i-a dezavantajat pe liberali încă de la alegerile locale. „Întotdeauna am cerut să facem campanii singuri. Dacă avem forţă rămânem în funcţii, dacă nu avem nu rămânem, e foarte clar. Mie, personal, nu mi s-a părut normal ca la alegerile locale să candidez cu o listă de consilieri PSD. Era corect ca noi să ne facem listele noastre, cu oameni noştri”, a declarat Vasile Moşoiu. Acesta a mai precizat că nu s-a temut vreodată şi nici nu se va teme de o competiţie împotriva PSD. „Atât timp cât am câştigat alegerile cu 82% cred că voi avea un cuvânt de spus în faţa electoratului şi la alegerile europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale”, a menţionat Vasile Moşoiu.

PROTOCOL

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, spune că trebuie respectat protocolul USL: Ponta-premier, Antonescu- preşedinte.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: