Liberalul care îl laudă pe Ponta riscă excluderea din partid

Atmosferă tensionată în PNL Gorj după ce un lider de partid a afirmat public că actualul premier Victor Ponta ar fi fost un preşedinte mai bun decât Klaus Iohannis. Este vorba de Dorel Chiriţescu, profesor universitar şi membru al Partidului Naţional Liberal. Dorel Chiriţescu face parte din echipa de campanie a lui Marcel Romanescu pentru Primăria Târgu Jiu. Declaraţiile au fost comentate atât de Marcel Romanescu, cât şi de Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Dorel Chiriţescu, aflat în echipa de conducere a PNL Târgu Jiu, riscă să fie radiat din partid, după ce a afirmat public, în cadrul unei emisiuni tv, că premierul Victor Ponta ar fi fost un preşedinte mai bun ca Iohannis. ”Eu şi acum cred că Victor Ponta ar fi fost un preşedinte mai bun decât Klaus Iohannis, te mulţumeşte răspunsul?”, a spus Dorel Chiriţescu. Declaraţia a venit în contextul în care jurnalistul Narcis Daju îi reproşa faptul că în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014, ca lider al PLR Gorj, a fost un fervent susţinător al lui Ponta, în condiţiile în care acum se proclamă opozant al PSD şi susţinător al unui candidat anti-Cârciumaru.

Declaraţia a atras imediat reacţia copreşedintelui PNL Gorj, Dan Vâlceanu, care a precizat care sunt regulile în cazul unor astfel de abateri. ”Declaraţiile publice prin care un membru de partid susţine persoane din afara partidului sau alte doctrine politice se pedepsesc cu radierea din Partidul Naţional Liberal”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Romanescu: Sper să fie o greşeală

Marcel Romanescu, în echipa căruia se află în acest moment Dorel Chiriţescu, speră ca declaraţia colegului său să nu fie una adevărată, deşi materialul video este distribuit pe facebook. ”Eu sper să nu fie o declaraţie adevărată, poate a fost o greşeală în momentul în care s-a exprimat. Nu-mi dau seama în ce context a fost făcută această declaraţie. E regretabilă o astfel de declaraţie din partea unui membru al PNL şi sper ca din greşeală să fi pronunţat acest nume”, a spus Marcel Romanescu, copreşedintele PNL Gorj.

Întrebat dacă va susţine poziţia partidului dacă acesta va hotărî excluderea lui Chiriţescu, Romanescu a spus doar că ”eu respect deciziile Partidului Naţional Liberal pentru că sunt membru al acestei formaţiuni şi nu mă opun unei astfel de măsuri în condiţiile în care este întemeiată”.  

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: