Liberalul Paraschiv cere renegocieri în cadrul USL Gorj

Consilierul local din Târgu Jiu, liberalul Mihai Paraschiv, vrea renegocieri în cadrul USL Gorj şi va propune acest lucru în următoarea şedinţă de partid. Este de părere că unul dintre cele două posturi de viceprimar ar trebui să revină PNL, acuzându-i pe cei doi pesedişti, actualii ocupanţi ai acestor funcţii, de neimplicare. În opinia lui Mihai Paraschiv, consilierul Gabriel Giorgi de la PNL ar trebui să-şi dea demisia. În schimb, consideră că ar face o mai bună echipă cu Emilia Horhoianu, supleant pe lisa de consilieri.

Reporter: Consideraţi că ar trebui să aibă loc renegocieri la nivelul USL?

Mihai Paraschiv: Eu aşa consider că ar fi fairplay din partea partidelor de alianţă care ne cer ca numai noi să fim corecţi. În primul rând, postul de prefect nu este al PNL, cum ar fi fost corect. Cel de-al doilea post de viceprimar, nu a spus nimeni că l-a cedat PNL-ul. Pur şi simplu, după demisia domnului Nădrag, a fost acaparat, ca să spun aşa. Sunt şi alte discuţii care se pot purta vis-a-vis de respectarea protocolului, ambii preşedinţii ştiu mai bine unde sunt probleme şi probabil trebuie întâlniri mai dese ca să le rezolve, nu ca să lase impresia că USL nu funcţionează şi că Partidul Naţional Liberal nu există. Când domnul preşedinte Dian Popescu va reveni în localitate vom avea o nouă şedinţă şi atunci o să ridic toate aceste aspecte, toate aceste probleme.   

Rep.: Există o discuţie serioasă în interiorul PNL în ceea ce priveşte postul de viceprimar la Târgu Jiu?

M.P.: La fiecare şedinţă se pune problema de aşa ceva. Toată lumea a lăsat-o moale ca să nu mai creăm tensiuni suplimentare. Eu am vrut să le transmit colegilor pentru că a fost forţată alegerea doamnei Vână, pentru că a fost singura propunere, au fost la vremea respectivă problemele apărute prin presă vis-a-vis de mine care ulterior au fost rezolvate, toate acele dosare sunt finalizate cu neîncepere şi aşa mai departe, de ce eram eu acuzat.

Rep.: Sunteţi interesat de postul de viceprimar?

M.P.: Nu, în niciun caz. Nu sunt interesat, mi se pare că s-a făcut un scandal foarte mare atunci pentru un post care, din punctul meu de vedere, nu mai reprezintă un interes. Aştept să văd colegii de alianţă, cei doi viceprimari, când vor depune raportul de activitate să vedem ce vor trece în acel raport.

Rep.: Consideraţi că actualii viceprimari nu s-au remarcat, nu s-au implicat în activităţi pentru cetăţenii din Târgu Jiu?

M.P.: Mie nu mi se pare. Adică, am văzut două dezbateri publice, tentative de dezbateri publice, pe problema PUZ-ului de la Calea Eroilor şi toată lumea a fost indignată de modul de comunicare, de modul de promovare a evenimentului. Sunt multe, aşteptăm să treacă iarna asta, să vedem cu s-or descurca, aşteptăm un raport de activitate şi după aceea pot să spun dacă sunt sau nu mulţumit de activitatea dumnealor.

Rep.: În ce relaţii mai sunteţi cu primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru?

M.P.: Foarte bune. Personal, cu dumnealui am o relaţie foarte bună, şi îi mulţumesc pe această cale că este deschis la propunerile pe care le facem noi. Neaşteptat, dar este deschis şi dovadă inclusiv acţiunile de pe la CET, deschiderile către investitori, sunt ca urmare a sugestiilor noastre.

Rep.: Postul vacant de consilier local, cui credeţi că ar trebui să-i revină, PSD-ului sau PNL-ului?

M.P.: Consider că se face mult scandal în urma unui eveniment tragic. Până la urmă toată lumea regretă decesul colegului nostru, dar din punct de vedere legal postul este al următoarei persoane de pe listă, adică al PNL-ului.

Rep.: Credeţi că domnul Giorgi ar trebui să-şi dea demisia?

M.P.: Înainte de alegerile de anul trecut s-a făcut o întâlnire în cadrul Partidului Naţional Liberal unde au fost mai mulţi colegi de-ai noştri care au renunţat la o poziţie, în ideea de a candida ca şi consilier local pentru că îşi doreau alte posturi. Domnul Giorgi ştia foarte bine că, în momentul în care va obţine o altă funcţie, trebuie să renunţe la una în favoarea unui coleg. Din punctul ăsta de vedere ar trebui să-şi dea demisia ca să-şi respecte angajamentul luat în faţa colegilor. Probabil că s-au uitat aceste chestii, odată ajuns director s-a schimbat statutul.

Rep.: Consideraţi că dl. Giorgi este mai mult de partea PSD decât de partea PNL? 

M.P.: Indiscutabil. Fără votul dumnealui închirierea acelei alei din zona Victoria II nu trecea. Întotdeauna a fost de partea PSD.

Rep.: Aţi face o echipă mai bună alături de doamna Horhoianu, următoarea pe lista de supleanţi?

M.P.: Probabil că da. Nu ar uita aşa repede de unde a plecat şi de susţinerea partidului ca să ajungă pe acea poziţie. Până la urmă domnul Giorgi a ajuns pe  lista de consilieri municipali cu susţinerea Partidului Naţional Liberal. Doamna Horhoianu n-ar uita acest lucru şi ar face echipă cu colegii de partid. 

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: