Licitaţia pentru drumul Ţicleni-Peşteana, contestată din nou

Drumul județean ce face legătura între Târgu Cărbunești-Țicleni-Peșteana continuă să  fie un dezastru şi asta pentru că firmele care au participat la licitație nu mai contenesc cu reclamaţiile. După ce inițial o firmă din Vâlcea a contestat licitația, acum a venit rândul unei alte firme, din Craiova. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj se așteaptă răspunsul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean DJ 675, Târgu Cărbuneşti- Ţicleni-Peşteana Jiu, vor fi licitate pentru a treia oară după ce o firmă din Craiova a contestat cea de-a doua licitație de la începutul lunii decembrie. ”O firmă din Craiova a contestat din nou licitația, de data aceasta fiind vorba de o problemă la documentație. Așteptăm soluționarea contestației după care vom relua procedurile”, a declarat Adina Andrițoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

Prima procedură de acest gen a avut loc în luna octombrie şi a fost câştigată de către firma Coremi Inter SA, un consorţiu format din societăţile Coremi şi Ezentis Infrastructuras din Spania. Preţul iniţial al lucrărilor a fost stabilit la o valoare de 38 milioane de lei, fără TVA, în urma licitaţiei acesta a fost diminuat cu aproximativ 52%. Firma la care este asociat Nicu Sarcină a câştigat licitaţia din luna octombrie la un preţ de 18,6 milioane de lei, fără TVA fapt pentru care a fost contestată de firma din Vâlcea. Reprezentanţii SC Vicexpert SRL din Vâlcea au considerat că preţul mic nu justifică volumul mare al lucrărilor. Atunci Consiliul Național de Soluționare a Contestaților a dispus reluarea evaluării ofertelor și organizarea unei noi licitații electronice.

CONTRACT

Chiar dacă zece firme s-au înscris în cursa pentru acest contract, lucrările vor începe cel mai probabil în primăvara anului viitor și datorită întârzierilor cu aceste proceduri. Contractul este de patru milioane de euro și presupune modernizarea a 24 km de drum judeţean, construirea a şapte podeţe noi şi reabilitarea a 55 de podeţe şi a 10 poduri.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: