Licitaţie pe fonduri europene, contestată de două ori la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean Târgu Jiu va relua licitaţia organizată pentru implementarea sistemului informatic integrat, investiţie aprobată printr-un proiect pe fonduri europene. După ce iniţial a fost anulată, procedura a fost din nou contestată. Responsabilul de proiect spune că ar fi vorba despre nişte certificate pe care spitalul le ceruse experţilor în informatică tocmai pentru a le atesta capacitatea profesională de implementare a proiectului.

Investiţia privind implementarea unui sistem informatic integrat se ridică la aproximativ 1,1 milioane de lei. Proiectul presupune achiziţionarea de către Spitalul Judeţean Târgu Jiu a unor echipamente şi softuri, precum şi a unor servicii de instruire, sistemul informatic urmând să poată fi utilizat atât de salariaţi, cât şi de pacienţi. Reprezentanţii unităţii spitaliceşti spun că prin acest proiect se intenţionează facilitarea muncii personalului medical şi eliminarea timpilor de aşteptare pentru pacient. „Medicii vor putea afla într-un timp foarte scurt istoricul medical al beneficiarului care a mai fost internat în spital, ce tipuri de medicamente a folosit, intervenţiile medicale şi alte informaţii similare. De asemenea, bolnavul îşi poate verifica propria fişă de spitalizare, în baza unui user şi a unei parole pe care o primeşte imediat ce se internează în spital. Investiţia se realizează cu fonduri europene, la nivel naţional fiind aprobate proiecte în acest sens pentru 18 spitale”, a declarat Florin Gabriel Brâncuşi, manager proiect.

Cerinţe nelegale pentru ofertanţi

Spitalul Judeţean Târgu Jiu va organiza o nouă licitaţie, după ce prima a fost anulată chiar în ziua depunerii ofertelor, iar cea de-a doua a fost contestată. Două firme specializate în informatică, ambele din Bucureşti, au considerat că nu sunt necesare anumite cerinţele din anunţul de participare. Contestaţiile au fost admise de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dispus reluarea procedurii. „Se admit în parte contestaţiile depuse de SC Info World SRL şi SC Play Solutions SRL, respectiv capetele de cerere privind: constatarea existenţei unor cerinţe nelegale în cadrul anunţului de participare şi constatarea caracterului nelegal al documentaţiei din cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică”, se arată în răspunsul formulat de CNSC. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu spun că s-au făcut modificări în ceea ce priveşte cerinţele iniţiale şi caietul de sarcini. „S-au făcut modificări în conformitate cu ceea ce ne-a cerut Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Acestea au vizat nişte aspecte tehnice legate de modul de descriere al programelor. La anumite denumiri ni s-a cerut să trecem menţiunea „sau echivalent”. CNSC a considerat ca fiind nelegale nişte acte de studii, mai exact nişte certificate pe care noi le cerusem experţilor pentru a atesta capacitatea lor profesională de implementare a proiectului. În momentul de faţă, procedura s-a reluat şi este în derulare. Până pe data de 2 iunie se vor depune ofertele, iar pe 3 iunie se vor deschide. Sperăm că de data aceasta nu vor mai fi probleme şi vom atribui contractul”, a precizat Florin Gabriel Brâncuşi.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: