Licitaţie pentru modernizarea centrului civic din Ţicleni

Primăria oraşului Ţicleni demarează în cele din urmă lucrările de modernizare a centrului civic, proiect ce i-a dat mari bătăi de cap primarului pentru că nu avea fonduri să-l pună în practică. În maxim o lună însă lucrările vor demara cu certitudine, în prezent având loc o licitaţie electronică pentru atribuirea contractului. Valoarea investiţiei este de aproape 23 de miliarde, bani strânşi cu chiu cu vai la bugetul local.

Primarul Ion Ungureanu este mulţumit pentru că nu a mai fost nevoie de credit bancar. „De trei ani mă chinui să încep proiectul acesta. În maxim o lună îi dăm drumul pentru că acum doar ce am organizat licitaţia electronică, pe 10 februarie se termină după care dăm drumul lucrărilor. Cel mai mult mă bucură faptul că sunt bani de la bugetul local, nu datorii, nu fonduri europene”, a declarat Ion Ungureanu, primarul din Ţicleni.

Proiectul de modernizare a centrului civic îşi propune realizarea a trei locuri de joacă pentru copii, 80 de locuri de parcare marcate, modernizarea trotuarelor, iluminat arhitectural, amplasarea a două semafoare, alei, borduri şi rigole. „Se va amenaja un spaţiu destul de mare, cea mai mare parte a oraşului va fi supus modernizării, pot spune 100% modernizat cu excepţia coloniei care va intra în a doua etapă pentru că nu sunt gata lucrările la canalizare. De asemenea, nu vor fi fântâni arteziene”, a precizat primarul Ungureanu.

Pentru toate aceste lucrări, primarul va trebui să scoată din buzunarul primăriei nu mai puţin de aproape 23 de miliarde, bani strânşi, potrivit acestuia, în trei ani. „Trei ani m-am chinuit să strâng banii ăştia pentru că aţi văzut că noi nu am avut nici un fel de sprijin de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Consiliul Judeţean şi de nicăieri”, a adăugat edilul din Ţicleni.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: