Licitaţie pentru rechizitele şcolare

Elevii care provin din familii cu posibilități materiale reduse vor primi și anul acesta rechizite școlare de la Guvern! Este vorba de peste zece mii de elevi din Gorj, identificaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Elevii care provin din familii în care venitul este sub 150 de lei pe persoană vor avea parte de rechizite gratuite în prima zi a anului şcolar. Reprezentanții școlilor din județul Gorj au făcut o estimare a numărului de elevi proveniţi din familii sărace care au dreptul să primească rechizite gratuite, în anul şcolar 2013-2014. Licitaţia a fost organizată miercuri, urmând să fie desemnat câştigătorul şi să înceapă procesul de distribuire. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Georgeta Popescu, listele cu beneficiarii au fost întocmite deja. Valoarea maximă a unui astfel de pachet pentru elevii din clasele primare este de 25 de lei, iar pentru un pachet cu rechizite destinat elevilor din clasele gimnaziale se va plăti maximum 30 de lei.

Inspectoratul Şcolar a pregătit pentru clasa pregătitoare 1.407 pachete, pentru clasa I – 1.073, pentru clasele II-IV - 3942, pentru clasele V-VII 3.996 de pachete, iar pentru clasa a VIII-a un număr de 1362 de pachete.

Banii pentru achiziţionarea rechizitelor vor fi viraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale către Inspectoratul Şcolar, după finalizarea licitaţiei. Procedura presupune că reprezentanții unităţilor de învăţământ vor realiza anchete sociale înainte de a distribui pachetele către beneficiari. (A.A.)

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: