Licitație pentru serviciile de consultanță la podul și parcarea de la Lainici

Compania națională de drumuri a scos la licitație serviciile de consultanță pentru supervizarea lucrărilor la podul peste Jiu și la parcarea din apropierea Mănăstirii Lainici.

Podul ar fi trebuit să fie gata odată ce a fost reabilitat DN 66 care face legătura între Rovinari și Petroșani. Pe podul existent a fost impusă, din 2008, o limită de tonaj și din acest motiv transportatorii evită Defileul Jiului. Ca să ajungă de la A1 (Deva) la Târgu Jiu, tirurile trebuie să ocolească 150 de kilometri.

Investițiile au fost promise imediat ce a fost finalizată asfaltarea în Defileu, dar au trecut trei ani și lucrările tot nu au început.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul prevede supervizarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare DN 66, prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000 - km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu, de la Meri, la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 - km 106+965 din zona Mănăstirii Lainici”.

Firmele de consultanță au termen până pe 21 septembrie să depună ofertele. Valoarea contractului este de puțin peste 180 de mii lei, fără TVA. Serviciile de consultanță vor fi asigurate pe o perioadă de 12 luni.

Rămâne de văzut când vor începe efectiv lucrările. Două firme s-au arătat interesate de acest proiect. Contractul este estimat la peste 4 milioane de euro.

Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: