Licitație reluată pentru drumul spre Hobița

Autoritățile locale din Peștișani au scos din nou la licitație lucrările pentru reabilitarea drumului care duce către Casa Memorială „Constantin Brâncuși” din Hobița.

Contractul de peste 3 milioane de lei presupune reasfaltarea drumurilor de interes local din satele Peștișani și Hobița, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Primarul Cosmin Pigui anunța, la începutul verii, că a fost nevoit să rezilieze contractul cu constructorul, o firmă din Gorj, care a sublicitat. „Constructorul nu putea să realizeze lucrarea cu banii cu care a licitat. Am făcut o reziliere amiabilă”.

Firmele de construcții interesate de lucrare sunt așteptate să depună oferte până pe data de 11 octombrie. „Lucrările includ: structura rutieră, realizare sisteme de colectare și evacuare ape pluviale, drumuri laterale, accese la proprietăți, lucrări de siguranță circulației. Lungimea totală a drumurilor locale propuse a fi modernizate este de 5.039 m”, se arată în caietul de sarcini.

Durata de execuție a lucrării este de cinci luni. Drumul care leagă centrul comunei Peștișani de satul de baștină al sculptorului Constantin Brâncuși este intens folosit de turiști. În prezent, șoseaua este plină de gropi, iar asfaltul este măcinat.

Vizualizări: 1,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: