Lider nou la Cariera Roşia. Ciurel trimite corpul de control!

Cristian Lădaru a fost ales miercuri seara preşedintele sindicatului de la Cariera Roşia, obţinând aproape 60% din voturile exprimate. Lădaru a avut şi doi contracandidaţi. Alegerile au fost necesare ca urmare a decesului fostului lider, Vasile Bordei. Sindicatul de la Roşia a rămas în Federaţia Naţională Mine Energie, federaţie aflată în dizgraţia conducerii CE Oltenia. Coincidenţă sau nu, administraţia a trimis ieri un supracontrol la carieră, pentru a verifica prezenţa minerilor la ieşirea din schimb.

Cristian Lădaru este cel care a condus sindicatul de la Roşia după decesul lui Bordei. Şi de aici înainte va reprezenta salariaţii Carierei Roşia în relaţia cu administraţia şi nu numai. Contracandidaţii acestuia au fost Constantin Măicăneanu, fostul secretar al sindicatului şi Petre Neagoe, membru în cadrul organizaţiei sindicale. Circa 650 de membri au fost prezenţi la vot. “În contextul de acum în care a fi lider nu mai este un lucru extraordinar, suntem mulţumiţi de prezenţa la vot. Domnul Lădaru a fost omul care a readus oamenii în sindicat, pentru că, în momentul în care a pornit războiul tip Hitler făcut de Ruşeţ, de luare a salariaţilor, majoritatea, şi prin faptul că murise liderul de sindicat, trecuseră în sindicatului lui Ruşeţ. Lădaru a avut capacitatea de a aduna şi a convinge oamenii că sindicatul este al lor”, a spus Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).

În Complexul Energetic Oltenia se dă o adevărată bătălie cu sindicatele apropiate administraţiei, care vor să-şi atragă salariaţii din bazinul Rovinari, ultimul bastion al FNME. În zonă este în curs de înfiinţare Sindicatul Mine Energie Rovinari, condus de Gabriel Căldăruşe, care speră să devină majoritar.

Corpul de control al CEO, în inspecţie la carieră

Coincidenţă sau nu, Ciurel şi-a trimis corpul de control ieri la carierele Roşia şi Peşteana a verifica dacă angajaţii se aflau la locul de muncă. Verificările s-au făcut la terminarea programului la schimbul 1. Liderii FNME sunt de părere că aceste verificări au legătură cu alegerile care au avut loc la cariera Roşia pentru desemnarea liderului salariaţilor. “La Roşia a trimis Ciurel două persoane din corpul de control să facă contraapel, iar la Peşteana a trimis inclusiv pe şeful corpului de control. E clar că a deranjat numărul mare de oameni care au venit la vot sau poate că Ciurel i-a trimis de ciudă că nu s-a înfiinţat SMEO, iar noi nu suntem în sindicatele agreate de el. De regulă se face contra-apel din joi în Paşti”, a spus Dumitru Pârvulescu.

Pentru că apelul se face în fiecare zi de către conducătorul locului de muncă la orele 15.15-15.20, iar ieri s-a făcut inclusiv la ieşirea din schimb, minerii au ajuns mai târziu acasă.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: