Lider PD-L: Alianţa România Dreaptă va lua patru mandate la Gorj

Afirmaţie incredibilă a unui vicepreşedinte PD-L Gorj, Liviu Cotojman. Acesta susţine că jumătate din mandatele de parlamentar vor fi câştigate în decembrie de Alianţa România Dreaptă. Asta în condiţiile în care la alegerile locale PD-L a fost pe locul al treilea la votul politic şi a înjumătăţit numărul de primari. Printre favoriţi ar fi actualii parlamentari Ruşeţ şi Militaru, dar şi Ion Cupă şi un reprezentat al Forţei Civice.

Reporter: De ce s-a renunţat la ideea de a o invita pe Elena Udrea să candideze în Gorj?

Liviu Cotojman: Noi, primarii, ne doream o candidatură a Elenei Udrea, dar nu sunt eu în măsură să spun care e strategia partidului. Eu cred că avea şanse, pentru că a adus la Târgu Jiu finanţări de 1.100 de miliarde de lei şi nu cred că domnul primar Florin Cârciumaru s-ar fi putut mobiliza să-i facă anticampanie.

Rep.: Aţi avut nemulţumiri totuşi faţă de unii candidaţi nominalizaţi de PD-L…

L.C.: Este adevărat că am avut nemulţumiri mai ales pe colegiile 3 şi 6 de deputaţi şi 2 de senat. Dar am fost la o discuţie cu domnul Ruşeţ care ne-a convins că au fost cele mai bune nominalizări, că sunt oameni ai partidului.

Rep.: Ce rezultate speraţi să obţineţi?

L.C.: Cred că vom avea rezultate bune. Dacă la locale USL a avut 29% şi PD-L 24%, cred că de atunci lumea s-a convins de guvernarea USL, care se vede că e în plină cădere. Eu vă spun că la Gorj Alianţa România Dreaptă va obţine patru din cele opt mandate de parlamentar. Cel puţin!

Rep.: ARD va păstra candidatul de pe colegiul 2 de senat?

L.C.: Au fost voci în partid care au spus că ar fi trebuit să candidez eu în locul domnului Şcheau. Dar eu sunt de părere că trebuie să-mi duc la bun sfârşit mandatul de primar la Roşia de Amaradia, să acumulez experienţă şi peste patru ani mai vedem.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: