Liderii sindicali, obligaţi să-şi suspende contractele cu CE Oltenia

Preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Creţan, a venit cu propunerea ca liderii sindicali care au primit funcţii de conducere în cadrul Departamentului Regional al Federaţiei „Univers” să nu mai presteze activitate pentru CE Oltenia. Astfel sindicaliştii nu vor mai fi în subordinea administraţiei, care să-i influenţeze într-un mod sau altul. Liderii ar trebui să primească salariu doar de la sindicatul pe care îl reprezintă.

Odată cu înfiinţarea departamentului s-a stabilit ca liderii de sindicat să-şi suspende contractul individual de muncă de la CE Oltenia. Consiliul Federal al „Univers” ce s-a întrunit zilele acestea la Sinaia a validat înfiinţarea departamentului, dar şi conducerea acestuia. „Conducerea departamentului va fi finanţată de către sindicate. Pentru asta vor trebui să-şi suspende contractul individual de muncă la administraţie şi vor fi la sindicate. Liderii de sindicat care au obţinut funcţii au fost de acord, înţelegerea a fost stabilită în prealabil de când am decis înfiinţarea acestui departament”, a declarat sindicalistul Constantin Creţan.

Printre cei care vor trebui să-şi suspende relaţiile de muncă faţă de CE Oltenia este şi Nelu Roşca, liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, care de aici înainte este şi prim-vicepreşedinte în cadrul Departamentului Regional al federaţiei, pe probleme legate de minerit. Acesta este şi consilier juridic în cadrul CE Oltenia. Funcţii de conducere în cadrul noului departament al Federaţiei „Univers” au mai primit şi Eugen Iovan, Adrian Marciuc, Constantin Creţan, Aurel Nanu Mic, dar şi Nicolae Bădiţa.

Salariul maxim al unui lider sindical, cel puţin la Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), este de 6.000 RON. În celelalte sindicate, în special la cele de pe zonele Turceni şi Motru, salariile sunt mult mai mari şi ajung chiar şi la 10.000 RON. Remuneraţiile fluctuează în funcţie de încasările din cotizaţiile membrilor. Astfel stând lucrurile, sindicaliştii nu o vor duce greu în această situaţie, asta pentru că oricum primesc destui bani de la sindicate.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: