Liga 1 se reia la mijlocul lunii iunie

În urma discuţiilor purtate cu cluburile din Liga 1, FRF a avansat o dată pentru reluarea Ligii 1, 14-15 iunie. Federaţia şi Liga sunt presate de firma care deţine drepturile tv şi vor neapărat reluarea întrecerilor măcar la Liga 1.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, și-a convocat subalternii joi la o ședință după videoconferințele avute zilele trecute cu reprezentanții cluburilor din Liga 2, Liga 3, tema fiind reluarea ligilor 1, 2 și 3. La întrunirea de la sediul FRF s-au luat decizii importante privind fotbalul românesc, mai ales că șeful federației simte și presiunea companiei ce deține drepturile TV pentru primul eșalon.

Conform ProSport, concluziile ședinței, după ce în prealabil s-au strâns mai multe date de la cluburile de fotbal, au fost altele decât scenariile discutate. Principala preocupare este reluarea Ligii 1 cât mai rapid. De la data de 15 mai, când starea de urgență se va încheia, dar va interveni cea de alertă, doar jucătorii echipelor din primul eşalon să revină la antrenamente, după care meciurile oficiale pot începe. Se preconizează ca start datele de 13 – 14 iunie.

Burleanu dorește ca fotbalul să se reia și ca urmare a presiunilor din partea companiei EAD Interactive, societatea care deține drepturile TV pentru Liga 1. Aceasta ar fi amenințat: dacă actuala ediție nu se încheie pe teren, se renegociază acordul.  

Mai mult, se pot returna mai multe milioane de euro – multe cluburi fiind dependente de sumele provenite din drepturile TV – actuala înțelegere se ridică la 28 de milioane, dar din cauza pandemiei COVID-19 nu s-a primit în schimb numărul specificat de meciuri.

Vizualizări: 1,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: