NOU! Fabrică de cablaje la Țicleni

O nouă fabrică de cablaje se deschide în Gorj, la Țicleni. Unitatea va produce instalații pentru mașini agricole și va începe activitatea chiar de luni, 4 septembrie, anunță autoritățile locale. Fabrica va funcționa în fostul cinematograf al orașului, acolo unde până nu de mult desfășura activitate o fabrică de confecții. În cadrul fabricii de cablaje vor lucra, pentru început, câteva zeci de localnici.

Societatea doljeană Isotrad Production SRL este cea care a investit în fabrica de cablaje auto de la Țicleni. Firma a închiriat fostul cinematograf din oraș, pe o perioadă de 49 de ani, pentru a înființa această afacere. Imobilul a fost atribuit în urma licitației organizate de primărie în data de 31 august. Chiria este de 837 lei/lună. Aici ar urma să producă piese și instalații pentru utilaje agricole pentru Italia. ”Fabrica va începe activitatea în orașul Țicleni din data de 4 septembrie, cu peste 40 de persoane. Personalul a făcut practică la Craiova, la o fabrică a aceleiași societăți. Un autocar a făcut naveta o lună, pleca dimineața din Țicleni și venea seara. Toți oamenii angajați sunt din Țicleni, în primă fază. În a doua fază, vrea să se ajungă până la 100 de persoane, să meargă la două schimburi, dar mai durează cam o lună”, a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.

În fostul cinematograf, reabilitat de primărie, a desfășurat activitate o fabrică de confecții. Investitorul a închis activitatea după câteva luni, pentru că fabrica nu era profitabilă, spun autoritățile din Țicleni.

Investitorii de la Craiova ar vrea să mai deschidă și alte fabrici la Țicleni, spune primarul Constantin Radu. Primăria Țicleni va acorda niște facilități fiscale agenților economici care vor dori să investească în oraș. ”Vom căuta un teren unde să-și facă dânșii tot ce doresc. Vrem să creăm în jur de 1000 de locuri de muncă, probabil o să dăm de lucru și la cetățenii din localitățile limitrofe. Încercăm să dăm o hotărâre de Consiliu, să micim impozitele pe clădiri, să fie orașul atractiv pentru investitori”, a mai spus primarul orașului Țicleni.

Vizualizări: 5,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: