Liste electorale, întocmite după recensământul de acum 10 ani

Primarii gorjeni au fost convocaţi ieri la Prefectură pentru a-şi ridica listele electorale. Edilii ştiu în mare cam câţi cetăţeni cu drept de vot au în comună însă au mai apărut acum, înainte de alegeri persoane, care vor să-şi facă vize de flotant sau reşedinţă în anumite localităţi pentru a putea vota. Listele electorale permanente nu s-au făcut în baza ultimului recensământ, ci după cel de acum zece ani.

Dacă la întocmirea listelor electorale s-ar fi ţinut cont ultimul recensământ cel mai probabil, numărul alegătorilor ar fi fost mult mai mic. „Noi am distribuit listele electorale primarilor din fiecare localitate. Datele sunt actualizate la 31 martie 2012, în Gorj pot să vă spun că în acest moment sunt peste 300.000 de persoane cu drept de vot. Numai în Municipiul Târgu-Jiu sunt peste 81.000 de alegători. Nu s-au folosit datele de la ultimul recensământ pentru că nu au fost aprobate”, a declarat Viorica Anoaica, şefa Biroului Judeţean privind Evidenţa Persoanei.

Primarii susţine că numărul alegătorilor a scăzut în ultimii ani, însă în ultima perioada tot mai multe persoane au solicitat adeverinţe de la primărie, pentru a-şi face domiciliu sau vize de flotant sau reşedinţă în diferite localităţi. „Eu cam ştiu numărul alegătorilor dar să vedem ce apare şi pe aceste liste permanente. Cred că este cam acelaşi ca acum patru ani, deşi în ultime perioadă, am eliberate foarte multe adeverinţe pentru Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, pentru că au fost foarte multe persoane interesate să-şi facă domiciliu, sau viză de flotant în comună la mine”, a declarat Ion Voica, primarul din Săcelu

BANI

Cât despre organizarea alegerilor primarii susţin că nu au bani şi ar avea nevoie de fonduri de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. „Bani nu prea are nicio primărie, dar alegerile trebuie organizate. Eu trebuie să aprob în următoarea şedinţă de Consiliu Local bugetul pentru procesul electoral din acest an, şi am nevoie de aproximativ 400 de milioane de lei vechi”, susţine Florin Pavel, primarul din Peştişani. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: