Liviu Andrei ia de la guvernul Ponta banii confiscaţi de Boc

Liviu Andrei, subprefectul Capitalei şi fost prefect de Gorj, a dat în judecată Instituţia Prefectului Gorj pentru recuperarea banilor de la alegerile europarlamentare din 2009. La vremea respectivă Andrei era subprefect de Gorj şi a fost nevoit ca, în urma unui control venit din partea ministerului, să returneze suma de 6.400 de lei, banii pe care îi încasase alături de alte persoane aflate la conducerea Instituţiei Prefectului, pentru organizarea alegerilor. Ajuns prefect al judeţului Gorj, Liviu Andrei a suspendat procesul pentru a nu intra în conflict cu guvernul. De curând  demersul a fost reluat, Liviu Andrei având câştig de cauză, în primă fază. Prefectura Gorj a înaintat recurs.

Fostul prefect Liviu Andrei este în proces cu Prefectura Gorj pentru recuperarea sumei de 6.400 de lei, bani încasaţi ca urmare a organizării alegerilor europarlamentare din 2009, pe care în urma unor verificări ale Corpului de Control al ministrului a fost nevoit să-i restituie după aproximativ un an. În aceeaşi situaţie s-au mai aflat şi alte persoane aflate în funcţii de conducere la vremea respectivă. Este vorba despre: Ion Florescu - prefect de Gorj, Marcel Romanescu - subprefect şi Zoica Zamfirescu - secretarul general al Consiliului Judeţean Gorj. Cu excepţia lui Liviu Andrei, toţi şi-au recuperat banii. Marcel Romanescu a câştigat procesul la sfârşitul anului 2012. „Noi ne-am primit banii. Eu am câştigat procesul în urmă cu 7 luni. Este vorba de nişte bani pe care i-am luat în anul 2009 pentru organizarea alegerilor europarlamentare. În anul 2010 am avut Corpul de Control al ministrului, care a considerat că sumele respective sunt nejustificate. Banii ni s-au oprit pe ştate din salariu. După ce am câştigat procesul i-am primit înapoi. Întotdeauna, prefecţii şi subprefecţii au primit anumite indemnizaţii pentru organizarea alegerilor întrucât în perioadele respective la Instituţia Prefectului trebuie asigurată permanenţa. De fapt, toţi ceilalţi angajaţi ai Instituţiei Prefectului şi-au păstrat banii, cu excepţia noastră”, a declarat Marcel Romanescu.       

Andrei şi-a suspendat procesul când era prefect

Odată ajuns prefect de Gorj, Liviu Andrei şi-a suspendat procesul pe care îl iniţiase pe vremea când era subprefect, alături de Marcel Romanescu. De curând, demersurile au fost reluate, iar la începutul lunii iulie instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză. Potrivit sentinţei pronunţate în şedinţa din data de 5 iulie, Instituţia Prefectului trebuie să-i restituie suma de 6.400 de lei, actualizată cu rata inflaţiei. „Nu ştiam că am câştigat procesul cu Prefectura Gorj. Am împuternicit un avocat de la Târgu Jiu pentru a se ocupa de demersurile legale. Mă aşteptam să am câştig de cauză pentru că şi celelalte persoane aflate în aceeaşi situaţie cu mine şi-au recuperat banii. Este un drept al nostru pentru care am muncit. Nicăieri în ţară nu s-a mai întâmplat ca prefectul şi subprefectul să restituie banii încasaţi pentru organizarea alegerilor”, a declarat Liviu Andrei. Acesta spune că a suspendat procesul, pe perioada în care a fost prefect, pentru a evita scandalurile. „Am suspendat procesul pentru a evita scandalurile”, a mai precizat Andrei.

RECURS

În urmă cu câteva zile, Instituţia Prefectului a făcut recurs împotriva sentinţei prin care i se dădea câştig de cauză lui Liviu Andrei. „Conform procedurilor legale facem recurs la orice decizie nefavorabilă în care considerăm că avem dreptate”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectului judeţului Gorj. La rândul său, Liviu Andrei spune că Instituţia Prefectului cheltuieşte nişte bani în plus. „Cu recursul sunt nişte bani cheltuiţi degeaba de Instituţia Prefectului Gorj. Decizia instanţei nu se poate întoarce în favoarea lor pentru că sunt alţii înaintea mea care au câştigat procese de acest gen”, a menţionat Andrei.

GUVERNARE

Interesant este că Liviu Andrei a fost obligat să dea banii înapoi de guvernul Boc, cel care l-a numit în funcţie, dar îi va recupera de la guvernarea Ponta. Andrei este singurul prefect din ţară din vremea lui Boc căruia guvernul Ponta i-a găsit un post călduţ de demnitar.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: