Scandalul consilierilor municipali se mută de la USL la PNL Gorj

Ultima declarație a lui Dian Popescu, liderul PNL Gorj, mută scandalul numirii consilierului local de la USL în ograda partidului său. Acesta pare să cedeze și afirmă că protocolul va fi respectat, iar în locul unui pesedist trebuie numit tot un pesedist. Potrivit unor surse, partidul îi va cere lui Gabriel Giorgi să renunțe la postul de consilier municipal, dat fiind că este și director la Minprest, iar locul său va fi luat de Emilia Horhoianu sau Ileana Mitelea.

Conflictul a fost declanșat după ce liberalii s-au aflat în situația de a depune demisiile a doi membri plus un conservator, pentru a se ajunge la un pesedist care să-i ia locul consilierului decedat Blejan, respectând astfel protocolul. Înaintea lui Mihai Gherghe – supleantul de la PSD, pe lista de consilieri locali mai sunt încă trei persoane, Emilia Horhoianu şi Ileana Mitelea, ambele de la PNL, şi Elena Băltăreţu, de la PC.  La apariția acestei situații, Dian Popescu a crezut că se va înțelege cu PSD și colegii de alianță vor accepta numirea unui liberal.

Liderii USL și-au transmis mesaje prin intermediul presei, pentru că o întâlnire nu a avut loc, iar PSD a spus că protocolul trebuie respectat. Și pentru că nu a găsit înțelegere, a urmat declarația lui Dian Popescu, acesta menționând că nu va impune liberalilor să se retragă de pe lista de consilieri locali.

În final, ca întotdeauna, liderul liberalilor, Dian Popescu, pare să cedeze și declară că postul de consilier vacantat în urma decesului lui Constantin Blejan rămâne la PSD. Totodată, scandalul se mută din USL Gorj în PNL Gorj deoarece partidul îi cere lui Gabriel Giorgi să aleagă: funcția de director de la Minprest sau postul de consilier municipal. Surse politice spun că Giorgi este acuzat că este mai mult pesedist, decât liberal. „Mie nu mi-a solicitat nimeni demisia din funcţia de consilier până în acest moment. Pentru un astfel de gest trebuie să mi se aducă nişte argumente plauzibile, eu consider că nu există aşa ceva” , a menționat Gabriel Giorgi la Radio Infinit.

Galerie foto


Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: